Summax - Slet bilag i arkivet

Summax Vejledning Slet bilag i arkiv

Hvis du ved en fejl har sendt et bilag i Summax, sendt et bilag dobbelt ind eller der er fejl i dit bilag, har du mulighed for at fjerne bilaget igen.

Det kan gøres på to måder.

1. Flyt bilaget til en anden mappe – omdøbt til f.eks. ’Papirkurv’
    2. Slet bilaget med det samme - permanent

Omdøb mappe til ’Papirkurv’

Vi anbefaler dig at omdøbe en af dine mapper til f.eks. ’Papirkurv’. Det gøres ved at vælge menupunktet ’Mappenavne’ under e-arkiv. Vælg f.eks. at omdøbe ’Anden produktion’ til ’Papirkurv’.

Hvis du ønsker at fjerne et bilag, kan du nemt ændre dokumentets placering til ’Papirkurv’ ved at ændre ”mappe” til ’Papirkurv’ og klikke på næste. Herefter vil du komme videre til det næste bilag, som du skal behandle.

Dette er en fordel, hvis du senere kommer i tanke om, at bilaget er brugbart. Samtidig kan du i processen af at tjekke dine bilag blot sende bilaget i papirkurven fremfor at skulle lukke bilaget ned og herefter slette dette på forsiden.

Slet bilag permanent

Du kan også vælge at slette bilaget fra Summax permanent. Her skal du højreklikke på dokumentet på forsiden og vælg Slet

Frem kommer en dialogboks, hvortil du skal svare Ja.

Bilaget er nu permanent slettet fra Summax.

Ikke alle kan slettes

Du skal være opmærksom på, at bilag i mappen ’Regnskabsbilag’ ikke kan slettes. Du kan flytte bilaget til ’Papirkurv’ eller alternativt flytte det til ’Indbakke’ og slette det herfra.

Hvis bilaget er linket, markeret med et (i), kan bilaget ikke slettes. Du skal kontakte din DLBR virksomhed for at få fjernet linket for derefter at kunne slette bilaget.

Hvis det samme bilag ved en fejl er sendt til Summax e-arkiv to gange, vil det ene bilag ligge som dublet i ’Indbakke’.