Ø90 Online - Start

Opstart Ø90 Online, Ø90_Online_Start, Ø90_Online, fejl_ved_opstart_af_Ø90

Ny version af Ø90 Online Start program torsdag den 11. februar

Ved opstart af Ø90 Online efter klokken 8:00 torsdag den 11. februar 2021 vil programmet automatisk blive opdateret.

Første gang du logger på Ø90 efter opdateringen, sikrer opstartsprogrammet den nødvendige konfiguration af din Cisco. For at gøre det, skal der skrives en konfiguration, som kræver administratorrettigheder på computeren. Det har de fleste, og de vil opleve en dialog boks, hvor de skal trykke OK / JA for at gennemføre konfigurationen. Hvis der ikke gives tilladelse vil programmet ikke kunne starte. Har du ikke den korrekte version af Cisco VPN installeret vil du blive tilbudt at hente og installere programmet. Dette er også et krav for at kunne bruge Ø90 Online.

NB! Denne konfiguration skal også gennemføres hos brugere, som har været succesfuldt på Ø90 Online i denne uge.

Hvis du ikke har administratorrettigheder på computeren, skal du før opstart af programmet sikre, at du får dette. Ellers kan konfigurationen ikke gennemføres. Manglende administratorrettigheder, vil typisk være noget, du oplever på en arbejdscomputer, som er sat op af arbejdspladsens IT afdeling. Her vil der typisk være en måde, hvorpå man kan tildele sig selv administrationsrettigheder i et kort tidsrum.

Ved efterfølgende opstart af Ø90 Online skal konfiguration ikke gennemføres, så her vil programmet starte, som du er vant til, uden advarsler.

Hvis du stadig oplever problemer

Fejler programmet på trods af ovenstående, skal du opdatere Cisco på computeren

Genstart herefter computeren og start programmet igen.

Fejler det fortsat kan årsagen være at programmet ikke får lov til at skrive konfigurationen. Løsningen er at hente filerne her

Pak filerne ud og gem dem i mappen C:\ProgramData\Cisco\Cisco AnyConnect Secure Mobility Client\Profile.

BEMÆRK! Det kræver administratorrettigheder at skrive til denne placering OG mappen C:\ProgramData er på mange computere skjult, så du ikke kan navigere dig frem til den. Klip stien fra denne tekst og sæt den ind i stifinder, for at ramme placeringen.

Andre problemer med start af programmet

Vi ser også eksempler på, at brugerens Antivirus program blokerer for skrivning af disse konfigurationsfiler. Et råd her er at slå Antivirus fra under opstart af Ø90 Online, så den IKKE blokerer. Husk at slå Antivirus til igen efter gennemført opdatering.

For nogle brugere bliver den automatiske opdatering af selve Ø90 programmet ikke gennemført. Det har ingen relation til ovenstående, men resultatet er det samme - du kommer ikke på Ø90 Online. Manuel opdatering af Ø90 løser dette problem.

Gå ind på installationssiden via nedenstående link. Klik på "Ø90 Online" under Installationsfiler og kør installationsprogrammet.

Hvis du stadig oplever problemer, så kontakt Kundecenter på 70155015 eller på mail kundecenter@seges.dk