SEGES Vejledninger

Søg i alle kategorier eller vælg en enkelt kategori i listen

  Beklager, vi fandt ikke finde nogen relevante vejledninger til dig.

  Kontakt os via formularen med dine spørgsmål, så vender vil tilbage til dig med en løsning.


  Ø90 Information 2022-03 – Ejendomsværdiskat 2021

  Ø90-beregning af ejendomsværdiskat bliver ikke ændret for 2021 på grund af manglende vurderingsoplysninger

  Ejendomsværdiskat 2021

  I en periode har der på ”Vær opmærksom” stået, at beregningen af ejendomsværdiskat for 2021 ville blive ændret før næste opgørelsessæson. Der bliver ingen ændringer!  

  Er der behov for manuel indgriben?

  På grund af skatteloftet vil grundlaget for ejendomsværdiskat være uændret i forhold til året før for langt de fleste ejendomme. Det gælder uanset, om der beregnes efter gamle eller nye regler. 

  Man skal rette i nogle få tilfælde, hvor vurderingen er nedsat, så primo er blevet mindre end det loft over grundlaget, der har været gældende fra 2002.

  Man kan få en rigtig ejendomsværdiskat i Ø90 skatteberegning ved at rette den supplerende oplysning ”Stuehus vurdering pr. 1. okt. i kalenderåret”, så den indeholder det rigtige grundlag.

  Oplysningen findes i fanen Ejendomsværdiskat i billedet Indkomstdisponering og skatteberegning.

  Baggrund

  Der er en overgangsbestemmelse om beregningen i ejendomsværdiskatteloven, der siger: ”…den foreløbige beregning efter § 3 fastsættes ved at anvende beregningsgrundlaget efter stk. 1 for året før indkomståret.”

  Overgangsbestemmelsen bliver brugt ”når ejendomsvurderingen for indkomståret ikke er meddelt ejeren inden for oplysningsfristen for indkomståret”.

  Skatteafdelingen forventer, at overgangsbestemmelsen skal bruges på langt de fleste Ø90-regnskaber, og derfor fortsætter vi med uændret beregning i Ø90.

  Er denne vejledning nyttig?