Ø90 – Benchmarking – Quick guide

Quick-guide til benchmarking

QUICK GUIDE TIL BENCHMARKING

1.    Start programmet

1.1  Start Ø90

• OBS: Husk at overføre regnskab til økonomidatabasen

1.2  Åbn Benchmarking

2.    Anbefalet arbejdsgang

2.1  Valg af analyser

• Vælg “Generelle kriterier”
    • Sæt flueben i ”Analysegrundlaget”, hvis du ønsker at fortage Virksomhedsanalyser 1:
    • Vælg de ” Ønskede analyser” i Produktionsanalyser 1:
    • Vælg de ” Ønskede analyser” i Produktionsanalyse 2:
    • Herefter klik på ”Opdater”

OBS: Programmet viser først dit valg, når der klikkes på ”Opdater”.

Trafiklyset viser nu, hvor mange ejendomme der er med i sammenligningsgruppen. Klik videre til næste side ved at klikke på ”Næste” eller ”Virksomhedsanalyser 1” i fanen.

2.2  Virksomhedsanalyse 1 (Resultatudvikling)

• Vælg ”Overordnede kriterier”
    • Vælg ”Produktionsform”
    • ”Tilføj” eller ”Fjern” kriterier
    • Vælg ”Målvariabel” OBS. Der kan kun vælges en målvariabel.
    • Vælg ”Sammenligningsgruppe 1”
    • Vælg ”Sammenligningsgruppe 2”
    • Klik på ”Opdater”

OBS: Det er ikke muligt at vælge den samme gruppe både i sammenligningsgruppe 1 og 2. Afvigelsen fra egne tal er altid i forhold til sammenligningsgruppe 1.

Gå videre til næste side ved at klikke på ”Næste” eller ”Produktionsanalyser 1” i fanen. Ønsker du kun at foretage en virksomhedsanalyse, skal du gå direkte videre til ”Bestilling af udskrift” (Se afsnit 2.6)

2.3   Virksomhedsanalyse 2 Finans

Desværre ikke tilgængelig endnu.

2.4  Produktionsanalyse 1 (Husdyr og grovfoder)

• Sæt ”flueben” i Medtag analysegrundlag, hvis resultatopgørelse og balance skal med i udskriften på produktionsanalyser 1.
    • ”Tilføj” eller ”Fjern” kriterier
    • Vælg ”Målvariabel”
    • Vælg ”Sammenligningsgruppe 1”
    • Vælg ”Sammenligningsgruppe 2”
    • Klik på ”Opdater”

Gå videre til næste side ved at klikke på ”Næste” eller ”Produktionsanalyser 2” i fanen. Ønsker du kun at foretage produktionsanalyser 1, skal du gå direkte videre til ”Bestilling af udskrift” (Se afsnit 2.6)

2.5  Produktionsanalyse 2 (Salgsafgrøder)

• (Se afsnit 2.4)

2.6  Bestilling af udskrift

• Klik på ”Bestilling af udskrift”
    • Ø90 dialog åbner automatisk
    • Klik på den valgte udskrift og derefter på ”Vis udskrift” for at åbne udskriften.