Ø90 - Control - Klar til link

Billede til link af bilag til posteringer

Klar til link er et billede i din næste rækkefølge i Control. Billedet vil komme efter betalingsservice billedet.Billedet skal hjælpe dig med at få ikke-linkede bilag linket med ikke-linkede posteringer og få bogført ikke-linkede bilag.

Billedet er delt i to dele

Øverste del:

Default findes de bilag, som der i Summax ligger klar til link. For at undgå forøget svartid er der lavet det kriterie at hvis arkivdato er ældre end Control periodens fra dato -1 år, så vises bilagene ikke.

Der er også mulighed for at vælge ’alle bilag’ hvis posteringer skal linkes til bilag som tidligere er blevet linket. Vær dog opmærksom at der her kan være forøget svartid.

Når du placerer fokus på en linje, vil bilaget lukke op i et særskilt vindue. SEGES anbefaler, at du lægger denne på skærm 2/3 og maximerer billedet, så du kan se alle dokumentdetaljer.

Kolonner:
    Linket: Flueben, når bilaget er linket.
    Bilag: Er bilagsnr. i summax
    Arkivdato: Hvornår er bilaget lagt på arkivet i Summax
    Afsenderinfo: Det afløftede afsenderinfo
    Fakturadato: Den afløftede fakturadato
    Betalingsdato: Den afløftede betalingsdato
    Beløb: Det afløftede beløb
    E-faktura: Er der flueben her skyldes det at bilaget er en e-faktura
    Kommentar: Der vises rød/grøn trekant hvis der er en kommentar/hjælpetekst til bilaget. Kommentaren kan ses i dokumentdetaljer på bilaget på din skærm 2, eller du kan anvende vis kommentar.

Du kan sortere de enkelte kolonner ved at klikke på kolonneoverskriften.

Du kan søge:

• Betalingsdato
    • Beløb
    • Tekst (= det gule søgefelt i Summax)

Når du anvender søgning, søger du på alle bilag i Summax uanset Control-perioden. Tryk på søg [alt+S] når søgekriterie er udfyldt.

Nederste del:

Her finder du de posteringer, som endnu ikke er linket i din Control periode.

Du kan sortere de enkelte kolonner ved at klikke på kolonneoverskriften.

Kolonner:
    Dato
    Bilag
    Kontonummer
    Kommentar (den røde trekant vises kun ved filteret vis alle)
    Tekst
    Kvantum 2
    Kvantum 1
    Beløb
    Moms
    St
    Prod
    V
    P
    Ajourført

Arbejdsgang:

• Konter posteringen.
    • Hav altid bilaget åbent, som du vil linke, og tast bilagsnr. på postering og tryk link (alt+R+L].
      Bilagsnr. som ikke er linket til et bilag, vil blive fjernet, når du forlader linjen.
    • Har du flere posteringer til samme bilag, kan du manuelt taste bilagsnr. eller anvend * for at gentage. Derefter skal du kun trykke link en gang. Bilagsnr. vil nu være gråtonet, og du kan ikke skrive oveni – har du fortrudt, skal du først fjerne link [alt+R+J]
    • Har du brug for overblik, trykkes på ’Opfrisk’ – billedet opdateres, og de bilag og posteringer, som er linket, er nu fjernet.
    • Nu kan du manuelt bogføre de ikke linkede bilag – du kan hele tiden følge summen på din udsplitning øverst i billedet, når du har skrevet bilagsnr. Hvis posteringen er hævet på fx ægtefælles konti, skal du huske modpost på fx 2021 xx og dermed vil bilagssummen være 0.

Det kan sagtens forekomme, at posteringer ikke skal have bilag, fx private poster – så billedet SKAL IKKE nødvendigvis tømmes.

Når du er færdig, trykkes ’Næste’, og du kommer til det næste billede i næsterækkefølgen.

Funktioner i nederste del af billedet:

Link til arkivdokumentet: Alt+R+L eller Alt+K
    Fjern link til arkivdokumentet: Alt+R+J
    Hop rundt i billedet: F6
    Find posteringer: F5
    Ny linje: Ctrl+Y du kopierer nu link fra ovenstående
    Kontokort: F12
    Opfrisk: Alt+O
    Næste: Alt +Æ