Ø90 - Dataoverførsel 2.0 – Varetekst Individuel

Individuel kontering af varetekster til Dataoverførsel 2.0

Hvis man ønsker en anden kontering end hvad Dataoverførsel har konteret er dette muligt ved at foretage korrektion af kontering på specifikke varetekster.

Automatisk oprettelse

Når der overskrives en konto på en DA postering bliver der automatisk oprettet en konteringsregel for denne tekst. Det vil sige at næste gang denne varetekst kommer i regnskabet vil den blive konteret ud fra denne konteringsregel. Det gælder uanset om ændringen er sket i Kasseregistrering, Control eller SUMMAX e-bogføring.

Manuel oprettelse

Der kan også oprettes en varetekst individuel manuelt.

Opdatering af allerede oprettet

En allerede oprettet individuel varetekst – vil også blive opdateret ved ændring af kontonr. medmindre feltet ”Overskriv ikke” er udfyldt.

Beskrivelse af billedet

Der kan filtreres på varetekst, K/S kode, Virksomhed, teksttype, konto og blank konti. Der filtreres med F5.

Der kan sorteres på alle kolonne ved at klikke på kolonneoverskrifterne

Varetekst

Den er den tekst du er ved at sætte en regel op for

K/S

Udfyldes hvis relevant for virksomhed, hvis tekst både kan være køb og salg

Virksomhed

Hvem er leverandøren som denne individuelle kontering skal ske for.

Blank = gælder for alle

Type

Type du kan vælge varetekst eller delvaretekst.

Har du fx en varetekst som går igen, men som der er fx en dato på: Levering af grus 15.01.21. Så lav en individuel kontering hvor der kun står Levering grus i varetekst og vælg så type Delvaretekst'

Overskriv ikke

NÅR du har lavet en individuel kontering og du ikke ønsker at den automatisk skal overskrives, skal du sætte flueben her.

Har du fx varetekst husleje, og det kan være til både nr 1 og 2 - så vælger du måske en individuel kontering der hedder 7999 65 (blank konto), hvis du så har flueben her, vil der ikke blive ændret i den individuelle kontering til næste gang.

Du kan med fordel sætte flueben i ‘Overskriv ikke’, når der også er flueben i Hjælpetekst.

Er hjælpetekst

Hvis der er flueben i ‘Er hjælpetekst’ betyder det at den har forbindelse til Summax og kan anvendes som hjælpetekst her.

Hvis kunden skriver en hjælpetekst i Summax og der ikke er oprettet en kontering i Ø90, vil konteringen stadig gå igennem, men der vil blive oprettet en individuel kontering med flueben i hjælpetekst og med 7999 65 i konto. Den vil så blive opdateret, når du skriver oveni med det rette kontonr.

Du kan med fordel sætte flueben i ‘Overskriv ikke’, når der også er flueben i Hjælpetekst. Hvis kunden skulle have valgt den forkerte hjælpetekst og du retter kontering, vil din hjælpetekst kontering ikke tilsvarende blive ændret.

Blank kvantum 1

hvis du IKKE ønsker at få kvantum 1 med over fra en varelinje, så kan du sætte flueben her.

Blank kvantum 2

Hvis du IKKE ønsker at få kvantum 2 med over fra en varelinje, så kan du sætte flueben her.

Machinelearning

Her ser du hvilket kontonr, hvilken sandsynlighedsprocent og kvantum Machinelearningsforslaget er. Hvis din regel og ML er enige på konto og kvantum - så anvendes din regel ikke.

Kundesegment kontonummer

Her se du hvilket kontonr, kundesegmentet ville have konteret din varetekst på.

Ajourført

Hvornår du har oprettet denne varetekst individuel

Sidst anvendt

Her kan du se hvornår Ø90 sidst har anvendt din Varetekst individuel

Hvor findes dialogen?

Dialogen findes i Control under funktioner [alt+F+Y]. Eller fra menu<administration<dataoverførsel 2.0<varetekst individuel