SEGES Vejledninger

Søg i alle kategorier eller vælg en enkelt kategori i listen

  Beklager, vi fandt ikke finde nogen relevante vejledninger til dig.

  Kontakt os via formularen med dine spørgsmål, så vender vil tilbage til dig med en løsning.


  Ø90 Information 2020-74 – Kontoplan november 2020 – Dataoverførsel 2.0 Pilotafprøvning

  Beskrivelse af ændringer november 2020 i kontoplan i forbindelse med pilotafprøvning Dataoverførsel 2.0

  Flere kredse deltager i en pilotafprøvning af en kommende Dataoverførsel 2.0 i produktion. Der har i den forbindelse været nedsat en arbejdsgruppe fra disse kredse til at udarbejde nye kundesegmenter. I den forbindelse er der behov for nye konti på landskontoplanen i Ø90. Rettelserne til pilotafprøvningen er foretaget i produktion med virkning fra torsdag den 5. november 2020.

  Anbefaling om brug af de nye konti

  Fordi der er tale om en pilotafprøvning, kan der senere komme ændringer og vi anbefaler at I ikke ændrer kontering eller ændrer i den nuværende overførselsplan, medmindre I deltager i pilotafprøvningen.

  På nogle få af de nye kontonumre afviger momsforvalg fra grundkontoens, og her er der risiko for fejl. For at undgå fejl skal I sikre jer, at kontoen stadig har det momsforvalg, der svarer til jeres brug af kontoen.

  Det er kontonumrene:

  • 3811 09 Udleje bygninger m. moms
  • 4729 69 Andre personaleomkostninger med moms
  • 4839 70 Andre omkostninger uden moms
  • 4884 09 Leje af driftsbygninger med moms

  Der kan senere blive ændret i de nye konti

  Vi har på SEGES forinden vurderet om rettelserne også fagligt giver mening, selvom de ikke skulle bruges i en pilotafprøvning af Dataoverførsel 2.0. Alligevel anbefaler vi foreløbigt ikke at kontiene tilrettes i det nuværende Dataoverførsel eller foreløbigt bruges mere generelt. Vi forbeholder os retten til senere at reservere/lukke nogle af kontiene igen på landskontoplanen, hvis vi på et senere tidspunkt efter pilotafprøvningen af Dataoverførsel 2.0 eller en videreudvikling heraf, vurderer at det ikke af tekniske grunde længere er nødvendigt, at kontiene er blevet oprettet.

  På kontoplan 5 er de nye konti også blevet oprettet på de områder, hvor kontoplan 1 og 5 i forvejen er ens.

  Husk at flytte posteringer, hvis kontoen har været anvendt til noget andet

  Hvis I har anvendt de nye landskonti til et andet formål end det nye jf. landskontoplanen, så skal I selv flytte posteringerne til en anden konto på kreds-og ejendomsniveau.


  Vedhæftet:

  2020-74 Kontoplan november 2020.pdf

  Er denne vejledning nyttig?