Ø90 Information 2022-28 - Ny kolonne i Control

Control udvides med en beløbskolonne, som indeholder beløbet uden moms. Det giver mulighed for hurtigt overblik i forhold til bilaget.

Ny kolonne i Control

Ved igangsætningen den 6. oktober tilføjes der en ekstra beløbskolonne i ALLE Control-billeder: kolonnen Uden moms. Kolonnen vises også i Søg [F5] når den hentes fra Control billederne Betalingsservice, Blank konto, 7999 og Aflusning.

Dataoverførsel 2.0 har en anderledes momshåndtering end Dataoverførsel 1.0. Her håndteres momsen på den enkelte varelinje ud fra momsforvalg på konto i stedet for en samlet momssum pr. bilag på konto 8402/8401.

For at få hurtigere overblik imellem posteringer og bilag er det ønsket, at man kan se både beløb med og uden moms. Det giver også nem mulighed for at spotte evt. forkert momshåndtering.

Eksempel på bilag

Eksempel på kontering i den nye beløbskolonne

Der kan IKKE tastes i kolonnen uden moms.