Ø90 - Moms - Momsdokumentation

Beskrivelse af momsdokumentation dannet i momsopgørelsesbilledet

Momsdokumentation

Momsafstemningen er lovpligtig fra 1.7.22 – og derfor skal vi i Ø90 kunne dokumentere det, der er med til momsangivelsen.

I forbindelse med momsafstemningen kan der være nogle momsafvigelser. Disse momsafvigelser kan håndteres i Control-billedet momsafvigelser – se vejledning her.

Når der er dannet en momsopgørelse på din momsperiode, skal der dannes en momsdokumentation.

Arbejdsgang:

• Gå til momsbillede
    • Udpeg den periode (kolonne) du vil danne din momsdokumentation på
      • Hvis du har flere Steder – så kan den dannes for det samlede CVR nr. eller for hvert enkelt SE nr./sted
    • Tryk på Vis dokumentation [ctrl+D]
    • Udskriften dannes og åbnes op
      • Afvigelser gennemgås, hvis det ikke allerede er sket via Control og der skal findes en momsbemærkning til væsentlige afvigelser
    • Udskriften lægges også i udskriftsoversigten og kan herfra lægges i kontorarkiv eller sendes til kundens arkiv (kræver indtastning af mail i stamdata)

Beskrivelse af udskriften

Udskriften indeholder:

•    Afvigelser i moms opdelt i hhv. Salgsmoms og Købsmoms

•    Vise posteringer, hvor momsforvalget på konto afviger på momskode

•    Momsbemærkning til afvigelse vises umiddelbart efter hver postering

•    Hvor indtægtssum, den beregnede moms og den bogførte moms og afvigelse vises

•    Den bogførte moms = den moms der findes på momstilsvaret

•    Fuld dokumentation på moms

•    Dokumentation af Afgifter

Indholdsfortegnelse

Udpluk fra dokumentationsudskrift med kommentar til momsen

Der vil i momsbilledet komme en tjeklistekontrol.

Har du husket at danne og arkivere momsdokumentation?
    Alle væsentlige momsafvigelser bør have en momsbemærkning. Momsbemærkning kan oprettes pr. postering via posteringsdetaljer.