SEGES Vejledninger

Søg i alle kategorier eller vælg en enkelt kategori i listen

    Beklager, vi fandt ikke finde nogen relevante vejledninger til dig.

    Kontakt os via formularen med dine spørgsmål, så vender vil tilbage til dig med en løsning.


    Ø90 - Selskaber - Resultat disponering i årsrapporten

    I selskaber skal ledelsens forslag til resultatdisponering fremgå efter resultatopgørelsen

    Foretager du dig ikke noget, vil hele resultatet blive ført som overført over- / underskud. 

    Ønsker du at disponere resultatet til andre formål, eksempelvis udbytte, kan du nedenfor se forskellige konteringsmuligheder.

    Årets udbytte

    Beløb

    Konto

    2275 90

    (af overskud dette eller tidligere år)

     

    Modkonto

    7185 10

           

    Udbytte brug af særreglen

    Beløb

    Konto

    2747 90

       

    Modkonto

    7185 10

           
           
           

    Reserve for opskrivning

    Beløb

    Konto

    2273 30

    Efter indre værdis metode

     

    Modkonto

    7186 10

           

    Øvrige reserver

    Beløb

    Konto

    2275 83

       

    Modkonto

    7186 15

           

    Er denne vejledning nyttig?