SEGES Vejledninger

Søg i alle kategorier eller vælg en enkelt kategori i listen

  Beklager, vi fandt ikke finde nogen relevante vejledninger til dig.

  Kontakt os via formularen med dine spørgsmål, så vender vil tilbage til dig med en løsning.


  IT - Find Internet Explorer i Windows 10

  Hvordan finder jeg Internet Explorer i Windows 10?

  Af flere forskellige årsager kan man have behov for at finde den gamle Internet Explorer frem i Windows 10. Programmet er installeret på systemet fra start, men der ligger ikke umiddelbart et ikon til at starte det op på skrivebordet.

  Afhængig af om man har behov for et ikon at starte fra, eller bare at bruge Internet Explorer på nogle enkelte websider, findes der to metoder:

  1: Opret genvej til Internet Explorer på skrivebordet / i procesbaren

  I Windows 10 findes der en smart søgefunktion som du finder ved at klikke på luppen i bunden af skærmen. Denne åbner et vindue op som du kan skrive i, og søger derefter på, hvad du skriver.

   

  Skriv ”internet” i søgefeltet, og Internet Explorer med det velkendte ikon dukker op som set på skærmbilledet her. Herefter kan man højreklikke og vælge enten ’Fastgør på proceslinjen’ eller ’Åbn filplacering’, afhængig af hvilken løsning man er interesseret i. Hvis man vælger ’Fastgør på proceslinjen’ vil ikonet dukke op som set her:

   

  Vælger man derimod ’Åbn filplacering’ vil man komme ind til dér, hvor Internet Explorer-filerne ligger på pc’en. Her kan man tage fat i filen ’iexplore.exe’, højre klikke på denne og vælge ’Send til Skrivebord (opret genvej)’, så lander Internet Explorer ikonet på skrivebordet, som set her:

   

  2: Åbn et internetvindue i Internet Explorer via Microsoft Edge-browseren

  Alternativt kan man, når man benytter den nye standard browser Microsoft Edge, vælge at åbne specifikke vinduer i Internet Explorer-browseren. Det gøres ved at klikke på ikonet oppe til højre med tre små prikker, hvorefter der kommer en lille drop-down menu frem. Her kan man vælge ’Open with Internet Explorer’ og så vil det pågældende vindue komme frem i Internet Explorer-browseren.

  Er denne vejledning nyttig?