SEGES Vejledninger

Søg i alle kategorier eller vælg en enkelt kategori i listen

  Beklager, vi fandt ikke finde nogen relevante vejledninger til dig.

  Kontakt os via formularen med dine spørgsmål, så vender vil tilbage til dig med en løsning.


  Ø90 – Dataoverførsel 2.0 – FAQ hjælpetekst

  FAQ vedrørende hjælpetekst når du anvender Dataoverførsel 2.0

  Sådan arbejder du med hjælpetekst

  Hvordan oprettes en hjælpetekst, når jeg er tilmeldt dataoverførsel 2.0?

  Du kan oprette på to måder:

   

  1. Kunden kan oprette en hjælpetekst ved at skrive en ny tekst i feltet Hjælpetekst på E-faktura i Summax. Når E-faktura bliver bogført i Ø90/e-bogføring vil den første gang komme ind med blankt kontonummer. Det er nemlig kun teksten, som er oprettet. Når konteringen tilpasses, ved at skrive oveni det blanke kontofelt, vil kontering være oprettet til næste gang der anvendes den samme hjælpetekst.

  2. Du kan oprette manuelt i dialogen Varetekst Individuel. Sæt kryds i Er Hjælpetekst. Så kan det med det samme ses i Summax. Sæt kontonummer. Vi anbefaler også, at der sættes flueben i Overskriv ikke i de tilfælde, hvor kunden har anvendt den forkerte hjælpetekst, og du derfor er nødt til at rette konteringen, så ødelægges den oprindelige hjælpetekst kontering ikke.

   

  Hvor ser jeg, hvilke hjælpetekster der er på kunden?

  Du ser hjælpeteksterne til kunden i dialogen Varetekst individuel. Du kan se, det er en hjælpetekst ved, at der er flueben i kolonnen Hjælpetekst. Du kan altid sortere på kolonneoverskriften og danne til overblik.

  Hvordan kan jeg se, at der er anvendt hjælpetekst på posteringen?

  Her er intet ændret. Her har du stadig de røde og grønne trekanter, som kan åbnes, og du kan se, hvilken hjælpetekst der er anvendt.

  Skal der anvendes hjælpetekst på E-faktura?

  Nej, bestemt ikke. Hvis kunden har behov for at se, hvilke udgifter der er til fx en bestemt traktor, så giver det god mening. Vi anbefaler i stedet, at du undersøger muligheden for at hjælpe kunden ved hjælp af bilagskonteringsregler i stedet
  (se relateret vejledning).

  Hjælpetekster

  Når vi opretter hjælpetekster i 2.0 Individuel-vinduet, så oprettes hjælpeteksterne i det gamle 1.0-hjælpetekstvindue, og det er ikke nok at slette dem i 2.0 Individuel-vinduet - der skal man over i det gamle og slette, før de forsvinder som hjælpetekst.

  Svar

  Oprydning af hjælpetekstger fra Individuel billedet i DA2.0 er en oprydning, som vi først har prioriteret til udvikling, når vi har fået alle flyttet over på den nye løsning i DA2.0.

  Det er meningen, at når man fjerner markeringen for en hjælpetekst, så skal hjælpeteksten fjernes.


  Er denne vejledning nyttig?