SEGES Vejledninger

Søg i alle kategorier eller vælg en enkelt kategori i listen

  Beklager, vi fandt ikke finde nogen relevante vejledninger til dig.

  Kontakt os via formularen med dine spørgsmål, så vender vil tilbage til dig med en løsning.


  Ø90 Information 2024-10 – Kundesegmenter opdatering

  Der er lavet en opdatering af kundesegmenter, som er tilføjet et nyt kundesegment, og der er nu tre kundesegmentkontoplaner tilgængelige i pdf

  Kundesegmenter

  Kundesegment-gruppen har været samlet, og det har betydet oprydning i konteringen på alle kundesegmenter. 

  Kontoplan

  Kvæg-segmenterne har hidtil haft avlsomkostninger på konto 4470 01. Det er nu ændret i konteringen, sådan at det fremover går på 4474 10. Dette kan få betydning for nogle budgetter. Lav derfor en beslutning sammen med driftsøkonomikonsulenten om, hvad I gør her i overgangsåret. Til de der har KPO/kvægnøglen, så trækkes konteringen ud som den skal, men der skal formentlig laves nogle andre reguleringer, end man plejer.

  Der vil også være tilpasset nogle kontotekster og oprettet nye konti – se nyhedsbrev i forbindelse med igangsætningen den 7. marts.

  Nyt kundesegment

  Der er lavet 1 nyt segment til Kontoplan 5: Byerhverv: Rideskole/Stutteri. Dette segment er lavet sammen med to DLBR-virksomheder. Hvis man i dag har en Rideskole på plan 1, anbefaler vi, at der for 2024 ændres til plan 5 – så man kan gøre brug af dette nye segment. Man kan tilvælge segmentet allerede nu – hav 2023 opgave aktiv, når der tilføjes/fjernes segment.  Kontoplan på PDF

  Det har været et ønske at få lavet en kontoplan i pdf-format på de 3 små kundesegmenter: SKAT minimum, SKAT basis og Byerhverv minimum. Dette vil være et øjebliksbillede, men vi vil gøre et forsøg på at vedligeholde dokumenterne i takt med, at der skulle blive rettet i kundesegmentkonteringen. Dokumenterne kan hentes fra denne vejledning. Så hjælp os med at gøre dokumentet korrekt – oplever I noget som ikke står på bordmodellen så kontakt support. Er der behov for en editerbar Excel-fil – er I også velkomne til at kontakte os.  Er denne vejledning nyttig?