Ø90 – Færdiggørelse – Overførsel til realkredit

Denne oversigt beskriver i stikordsform, bl.a. hvilke aktiviteter der skal udføres for at få oprettet samtykke til realkreditinstitutter

Denne oversigt beskriver i stikordsform, hvilke aktiviteter der skal udføres for at få oprettet samtykke til realkreditinstitutter, og for at få overført tidligere afsluttede regnskaber ved opstart.

Opret nyt samtykke

DLBR-virksomheden skal sørge for, at kundens samtykke bliver indhentet.

Arbejdsgang:

1. Kunden underskriver samtykke
    2. Samtykke oprettes i Ø90 i skærmbilledet Samtykke [Alt] + [M] + [N] + [M] - opret samtykket med startdato lig med den 1. i aktuelle måned.

Tidligere års regnskaber

Når der er oprettet et samtykke på en ejendom i Ø90, startes en kørsel (fredag aften), som finder ud af, om der tidligere er afsluttet og låst færdiggørelse på ejendommen. Hvis dette er tilfældet, så danner Ø90 sidste års regnskaber til overførsel til fx Nykredit.

Eksempel:

Bliver samtykket oprettet i efteråret 2018, så vil regnskaberne for 2015-2016-2017 blive klargjort til overførsel natten mellem fredag og lørdag. (Forudsat at både opgørelse og færdiggørelse er låst).

Arbejdsgang:

Ugen efter oprettelsen af samtykket: Overfør tidligere år via billedet ”Overfør regnskaber”

1. Skift til billedet "Overfør regnskaber" [Alt] + [M] + [M] + [E].
    2. Vælg regnskabstype: ”Skat og årsrapport” ved hjælp af [Alt] + [S] + [pil ned].
    3. Vælg modtager ved hjælp af [Alt] + [I] + [pil ned] ”Nykredit”.
    4. Vælg årstal [Alt] + [Å], fx 2017.
    5. Herefter slettes ejendomsnummer og holdnummer og du opdaterer. Herved får du vist alle ejendomme for år 2017 i billedet.
    6. Godkend de ejendomme du vil have overført til Nykredit. Sæt markering i ”Godkend”.
    7. Skift årstal til 2016 (evt).
    8. Godkend regnskaber.
    9. Skift årstal til 2015 osv..

Overførsel når regnskabet er færdigt (årlig overførsel)

1. Bestil et regnskab i en udgave som bliver gemt til overførsel
    2. Lås færdiggørelse
    3. Skift til billedet "Overfør regnskaber" [Alt] + [M] + [M] + [E]
    4. Vælg regnskabstype: ”Skat og årsrapport” ved hjælp af [Alt] + [S] + [pil ned]
    5. Vælg modtager ved hjælp af [Alt] + [I] + [pil ned] ”Nykredit”
    6. Sæt markering i "Godkend" i billedet Overfør regnskaber*.

FAQ

Regnskabet bliver ikke overført - der laves kun skat

Tjek at der står nej i stamdata < opgavestyring til udarbejdelse af årsrapport. Dan et nyt skatteregnskab.

Regnskabet kommer ikke frem i oversigten

Samtykke er tastet, efter regnskabet er kørt. Dan et nyt regnskab.