Ø90 Information 2024-12 – Indhold ved igangsætning marts 2024

Beskrivelse af emner der er med ved igangsætning den 7. marts 2024

Indhold ved igangsætning marts 2024

Ved igangsætningen den 7. marts 2024 er der lavet en ny måde at vise dokumenter på. Der er lavet brugerønsker til Control Klar til link og en forbedring til Dataoverførsel 2.0.

Visning af bilag fra kundens elektroniske arkiv

SEGES Innovation introducerer en helt ny visning af bilag.

Der er tale om en teknisk omlægning, som også giver mulighed for at se bilag via DLBR-portalen.

Den tekniske ændring gør, at bilag kun kan vises under forudsætning af, at kundens ejendom har et unikt CVR-nr.

Hvis du oplever, at bilag ikke kan vises i Control eller Ø90 i øvrigt, kan det skyldes, at et eller flere af følgende krav til visning ikke er opfyldt på din Ø90-ejendom:

-   Der skal være et entydigt CVR-nummer på ejendommen i Ø90
    -   Ejendommen må ikke være en testejendom.  ”Anvendes til test J/N”
    -   CVR-nummeret skal findes på en aktiv ejendom i Ø90

Adgangen til at få vist bilag i Ø90 kræver fortsat, at du logger på via dit AgroID. Du skal enten have adgang til kundens arkiv via delegering fra kunden, eller du skal have adgang via DLBR-portalen.

Blankettype

I InterCount kan man give et dokument en blankettype. Denne blankettype er nu blevet synlig i Control Klar til link.

Du kan altid sortere på Kolonne og herved få et overblik. Du kan IKKE ændre blankettypen.

Du kan bruge blankettypen til at vurdere, hvad der skal ske med bilaget.

Du har disse muligheder:

Linke til en ind- eller udbetaling
        Flytte til papirkurv
        Flytte til økonomimappen
        Danne en kvantum 2 postering

Det vil fra starten ikke være alle dokumenter, der har blankettype påsat.

Mulige blankettyper er nu:

Udgift faktura
        Arkiv
        Kontoudtog
        Afregning
        Kvittering
        BS Betalingsservice
        Kreditnota
        Rykker
        Følgeseddel
        Ordrebekræftelse
        Ikke sat
        Blank

Dan Kvantum 2-postering

Det er nu muligt at danne en kvantum 2 postering automatisk.

Stå i øverste del af billedet
        Hav fokus på linje
        Anvend Funktioner<Dan kvantum 2 postering [alt+f+v]
        Dialog vil komme op, og du kan tilføje hvilket kontonr., posteringen skal laves på
        Tryk overfør

Postering vil nu blive dannet automatisk på fakturadato, og bilaget vil blive linket. Hvis fakturadato er blank, vil dato udfyldes med din control-periodes ultimodato.

Har du brug for at markere flere linjer, kan du via rediger<markere flere linjer [alt+R+M] få en kolonne frem, så bilag kan markeres, og der sættes kontonr. på et bilag ad gangen.

Dataoverførsel 2.0 – momsprocent på varelinjer

Når vi modtager en ’rigtig’ e-faktura, sætter de fleste leverandører en momsprocent på hver varelinje. Denne momsprocent kan vi nu håndtere, så der f.eks. ikke tillægges moms ved 0% - også selvom der ikke står momsfrit eller uden moms i vareteksten. Vi forventer også, at de konverterede pdf’er har de korrekte momsprocenter, men der kan stadig være e-faktura, hvor der kommer differencer ud på 7999 68. Disse vil vi overvåge de næste måneder.