SEGES Vejledninger

Søg i alle kategorier eller vælg en enkelt kategori i listen

  Beklager, vi fandt ikke finde nogen relevante vejledninger til dig.

  Kontakt os via formularen med dine spørgsmål, så vender vil tilbage til dig med en løsning.


  Summax - FAQ - Nemfaktura Scan App

  Nemfaktura scan app FAQ Summax

  Her vil vi forsøge at svare på de spørgsmål vedr. ’Nemfaktura Scan App'en’ som vi ofte modtager via support.

  Hvad skal der til for at jeg kan bruge appen?

  Før appen kan benyttes skal NemFaktura være sat op på dit CVR nummer. Kontakt her din DLBR-virksomhed for at få dette gjort.

  DLBR tilføjer NemFaktura samtykke på din ejendom samt opretter dit CVR nummer i NemFaktura løsningen. Her kan du oprettes som Basis eller Plus kunde. Som Basis kunde modtager du alle dine bilag i dit e-Arkiv i Summax. Som Plus kunder forsøger NemFaktura at konvertere dine bilag til e-Faktura og disse sendes også til Summax under fanen e-Faktura. Bilag der ikke kunne konverteres sender til e-Arkivet, som basis dokumenter.

  Når oprettelsen er lavet kan NemFaktura Scanningsappen benyttes på din smartphone.

  Hvor henter jeg scanningsappen?

  NemFaktura Scanningsappen kan hentes via App Store på IOS Iphones eller på Google Play på Android smartphones.

  Din pågældende DLBR-virksomhed har deres egen NemFaktura Scanningsapp som du kan hente og benytte. Scanningsappen findes ofte ved at lave en søgning således: ”Din DLBR-virksomhed Scanningsapp”.

  Hvilket login skal jeg bruge?

  Når Din DLBR-virksomhed har oprettet dig som NemFaktura kunde og at samtykket er på plads, får du dine login informationer fra din DLBR-virksomhed.

  Dette login består af en email adresse og et kodeord. Eks.:

  Brugernavn: DITCVR@Nemfaktura.dk

  Kodeord: 123456

  Når du er logget ind første gang i NemFaktura Scanningsappen husker din telefon dit login og du behøver ikke at skrive det ind hver gang for at komme på.

  Hvordan skifter jeg mit kodeord?

  Hvis du ønsker at skifte dit kodeord kan dette gøres på to måder:

  1. Hvis du er logget ind i appen og ønsker at skifte kodeord, kan du på den første side i appen vælge menuén øverst i venstre hjørne. Her er et menupunkt der hedder ”Skift adgangskode”. Herefter skal det nye kodeord skrives 2 gange og slår derefter igennem næste gang du forsøger at logge ind i appen.
  2. Hvis du ikke er logget ind i appen og ikke kan huske dit kodeord, kan du kontakte din DLBR-virksomhed, som fra NemFaktura løsningen kan ændre din kode.

  Hvordan benytter jeg appen?

  Nemfaktura Scanningsappen er opbygget som et simpelt flow. Det betyder at man behandler et bilag af gange. En behandling består i at man:

  1. Tager et billede af et bilag.
  2. Herefter er det muligt at redigere billedet. Det er også her muligt at oprette et flersidet bilag.
  3. Herefter er det muligt at tilføje en note til bilaget, vælge hvilket CVR nummer der skal sendes til hvis man har flere, og hvilken mappe man vil sende bilaget til.
  4. Til sidste trykker man sendt og dokumentet sendes til Summax.

  Hvordan kan jeg se status på mine bilag?

  Når man sender bilag er det muligt at se status på processeringen af bilagene. Når et bilag bliver sendt bliver det aflæst for værdier som skal bruges i Summax. Er du oprettet som Plus kunde, skal bilaget også valideres, dette kan tage længere tid.

  Hvis du ønsker at se status på dine bilag, kan man på første flowside trykke på dokument ikonet oppe i højre hjørne. Trykker man der får man vist en oversigt over bilag man har sendt, hvilken dato de er sendt, hvilke scanningsid bilagene har fået tildelt samt status på om bilaget er færdig behandlet.

  Hvordan kan jeg skifte mellem mine CVR numre?

  På Appens første side vises dit CVR nummer i toppen. Dette CVR nummer indikere hvilket CVR nummer du sender dine dokumenter til.

  Har du flere CVR numre kan disse kobles sammen af din DLBR-virksomhed. På den måde kan du skifte imellem dem på forsiden ved at trykke på CVR nummeret.

  Det er også muligt at sende et bilag til et andet CVR nummer end det valgte på forsiden, ved at gennemgå flowet og på sidste side vælge et andet CVR nummer.

  Hvordan benytter jeg billeder fra mit eget billedarkiv på telefonen?

  Første gang appen startes op spørger den om tilladelse til at benytte dit telefongalleri. Siger du ja til dette, vil du gemme billeder du tager med appen i fotogalleriet og du har også mulighed for at tage et billede med din telefon og senere åbne dette billede i appen på den første side.

  Hvordan skifter jeg standard mappevalget?

  Der er altid valgt en standard mappe alle dine bilag sendt fra appen lander i. Du kan selv bestemme hvilken mappe der skal være din standard mappe.

  Åbner du menuen oppe i højre hjørne på første flowside, og trykker på knappen ”Standard mappevalg” har du mulighed for, at sætte et standard mappevalg på den folder du ønsker at sende til standard.

  Du har også mulighed for at ændre mappevalget på 3 flowside, hvor du også kan tilføje en kommentar og vælge CVR nummer. Dette gælder dog kun, for det enkelte bilag, du er ved at sende afsted. Efterfølgende bilag vil blive sendt afsted til den mappe, du har valgt i menuen under ”Standard mappevalg”.

  Er denne vejledning nyttig?