Summax - E-faktura - Konteringshjælp

I e-faktura er der mulighed for at du kan tilrette din helt egen kontering af din faktura.

I denne vejledning kan du læse, hvordan du konterer e-faktura.

I e-faktura er der mulighed for at du kan tilrette din helt egen kontering af din faktura.

Visningen i e-faktura giver dig mulighed for at:

• Vælge at hele fakturaen skal konteres til en og samme konto i Ø90 Kasseregistrering
    • Vælge at hele fakturaen skal konteres som privat
    • Vælge at dele af indholdet på fakturaen er privat køb
    • Vælge en særlig kontering ud fra hjælpetekst og dermed mulighed for øget kontospecifikation i Ø90 kasseregistrering

Figur 1. Her er et eksempel på valgmulighederne på e-fakturaen i felterne yderst til højre.

I de efterfølgende afsnit finder du vejledning i, hvordan du benytter mulighederne i e-faktura.

Ens kontering af alle varelinjer på en faktura

Hvis du vil sikre dig, at hele fakturaens indhold bliver konteret på samme måde i Ø90 Kasseregistrering, kan du gøre det ved hjælp af markeringen ”Ens kontering”. Når du vælger ens kontering, kan/må du KUN sætte markering i én varelinje på fakturaen, og det vil så være varen på denne linje, der benyttes i Dataoverførsel til Ø90, til af afgøre, hvilken konto den valgte vare skal konteres til. Hele indholdet fra fakturaen bliver overført og konteret på denne konto.

Din Regnskabsassistent kan se på posteringen i Ø90, at du har valgt at benytte denne facilitet til hjælp med konteringen.

I eksemplet her, er der valgt at hele fakturaen skal konteres som den markerede vare:

Figur 2. Markering ud for den varelinje som skal afgøre hvordan hele fakturaen skal konteres.

Specifik kontering af hele fakturaen

Du kan yderligere sikre dig, at fakturaen bliver konteret fagligt korrekt, ved at vælge en ”Hjælpetekst” og benytte den sammen med ”Ens kontering”.

Når du vil sikre dig, at hele fakturaens indhold bliver konteret på samme måde i Ø90 Kasseregistrering, kan du gøre det ved hjælp af markeringen ”Ens kontering” som beskrevet ovenfor. Ved samtidig at indsætte en ”hjælpetekst”, kan du sørge for at Dataoverførsel konterer fakturaen ud fra den hjælpetekst, som du skriver, og ikke ud fra den varetekst, der er på den aktuelle varelinje.

Din Regnskabsassistent kan se på posteringen i Ø90, at du har valgt at benytte denne facilitet til hjælp med konteringen.

I eksemplet her er der valgt at hele fakturaen skal konteres som den markerede vare:

Figur 3. Specifik kontering af enkelte varer fra fakturaen

Specifik kontering af enkelte linjer på fakturaen

En enkelt vare kan ændres ved at benytte Hjælpetekst. For eksempel hvis du ønsker at en vare skal konteres specielt, så kan du sætte en hjælpetekst på varen

I eksemplet her er der en enkelt vare, der ønskes konteret specielt.

Figur 4. Her er en enkelt vare påsat hjælpetekst for at få den specielt konteret.

Faktura til privat

Når du har modtaget en faktura, hvor hele købet er til privat, markerer du dette ved dels at sætte ”Privat” markering på en varelinje, og samtidig sætte ”Ens kontering” på samme linje, som er markeret med privat.

På denne måde sikrer du dig, at fakturaen bliver konteret som privat køb.

I Ø90 bliver fakturaen konteret som privat, og leverandørens navn bliver sat på som posteringstekst. Din Regnskabsassistent kan se på posteringen i Ø90, at du har valgt at hele fakturaen skal konteres som privat.

Figur 5. Her er en enkelt vare markeret som privat og med ens kontering for at sikre korrekt kontering af privat køb."