Ø90 - Dataoverførsel - Særlige forhold Arla afregning

Arla Foods ændring i overførsel til Ø90 i maj 2022 har betydning for den automatiske kontering af forskud og mælkeafregninger. Det giver nogle udfordringer for Ø90.

Arla afregning maj og juni måned 2022

Arla har leveret første aconto afregning og første mælkeafregning fra deres nye afregningssystem, og det giver nogle udfordringer for Ø90.

Det er ikke længere muligt at foretage en opdeling i aconto afregning på konto 3309 80 Mælk forskudsregulering, idet vi får samme varetekster både ved aconto afregning og ved slut afregningen. Derfor bliver aconto og mælkeafregning konteret til konto 3300 00 Mælk, og ”Forskud” bliver også konteret til konto 3300 00 Mælk salg.

Vareteksten ”Råvareværdi” bliver ikke længere leveret til Ø90, med den konsekvens, at kvantum ikke kan overføres. Der er flere andre varetekster, som indeholder kvantum, men enten overføres de ikke konsekvent for alle leverandører, eller også bliver vareteksten overført både ved aconto og ved mælkeafregningen, og derfor kan vi ikke anvende kvantum fra disse varelinjer.

'Produktionsafgift' findes kun på slutafregning og derfor anvender vi kvantum fra denne linje.

Der er oprettet en kontokobling som flytter kvantum fra konto 3301 00 til konto 3300 00 og ændrer fortegn.

Der er fejl i bilagsnummer fra ARLA. Det betyder at bilagsnummer ikke bliver udfyldt på posteringerne fra mælkeafregningen. Det har den konsekvens at det ikke er muligt at åbne visning af den tilpassede afregning via Vis Faktura (Alt + V + A) i kasseregistrering.

Fejlen er rettet pr. 10.07.2022

Der mangler en varelinje fra mælkeafregningen ”Ingen papir afregning”.

Fejlen er rettet pr. 10.07.2022

Maj 2022 aconto 25.05:

Overførte data skal rettes manuelt for mælkeafregning for maj 2022:

- Kvantum mangler/kontrolleres

- Moms 25% skal rettes fra konto 7999 67 til 8401 00

- Fakturanummer mangler

- Der kan mangle en specifikation af varen ”Ingen papir afregning”

Juni 2022: maj afregning 10.06. aconto juni 25.06

Overførte data skal rettes manuelt for mælkeafregning for juni 2022:

- Kvantum kontrolleres

- Fakturanummer mangler

- Der kan mangle en specifikation af varen ”Ingen papir afregning”

Juli 2022: Juni afregning 13.07.

Overførte data skal rettes manuelt for mælkeafregning for juli 2022:

- ”VAT code 25%” (moms af køb, konto 8402 00), kontering mangler.