Ø90 - Dataoverførsel - Særlige forhold Arla-afregning

Arla Foods' ændring i overførsel til Ø90 i maj og juni 2022 har betydning for den automatiske kontering af forskud og mælkeafregninger

Det anbefales at anvende Dataoverførsel fra Arla, som resulterer i denne kontering.

Aconto-afregning (den 25. i måneden)
    Råvareværdi fra aconto afregningen bliver i den nye afregningsmodel opdelt i forskellige varer, som alle skal konteres på konto 3300 Mælk Salg. INGEN kvantum. Det drejer sig om vareteksterne:

• Fradrag for indsamlingsomk.
    • Fedt (kg)
    • Protein (kg)
    • NON GM
    • Moms

Afregning (den 8. i efterfølgende måned)
    Det tidligere udbetalte aconto beløb ”Forskud” skal konteres på konto 3300 00 Mælk salg, så forskud udlignes.
    Råvareværdi for perioden konteres opsplittet i samme varer som på aconto afregningen. INGEN Kvantum.

Produktionsafgift konteres på konto 3300 00 ” Mælk salg”

Kvantum beregnes via Kontokobling på ”Mælk produktionsafgift”. Fortegn ændres på konto 3300 00 Mælk salg.

”Mælk andre tillæg” konto 3300 25 indeholder tillæg som:
    Tilgængelighedstillæg, Manuel afregning, 3” udløbsrør, Uafhængig afhentning, Ingen papir afregning.

Skema med varetekster og kontering (december 2023)

Tekst

Aconto

Afregning

Kvantum

Konto

Fradrag for indsamlingsomk

X

X

3300 00

Fedt (kg)

X

X

3300 00

Protein (kg)

X

X

3300 00

NON GM

X

X

3300 00

Dyrevelfærd 1 hjerte

X

X

3300 00

Dyrevelfærd 2 hjerter

X

X

3300 00

Dyrevelfærd 3 hjerter

X

X

3300 00

A2 de første 18 måneder

X

X

3300 00

Arla 24

X

X

3300 00

Intro tillæg Arla 24

X

X

3300 00

Afdrag for syn, lugt og smag kassat

X

3300 00

3 ”udløbsrør

X

3300 25

Afdrag for syn, lugt og smag kassat

X

3300 00

Antibiotika

X

3301 10

Antibiotika fast fradrag

X

3301 10

Arlagården® - Aflysning 2-7 dage

X

4488 10

Arlagården® - Genåbningsaudit

X

4488 10

Arlagården® - Opfølgende audit

X

4488 05

Bakterier IBC (%)

X

3300 10

Bakterier IBC fradrag

X

3300 10

Basisomkostninger

X

4488 10

Bæredygtighedstillæg

X

3300 22

Celletal

X

3300 10

Celletal gradueret

X

3300 10

Ekstra afhentning

X

3300 25

Forskud

X

3300 00

Fradrag for antibiotika kassation

X

3300 00

Ingen papir afregning

X

3300 25

Klima tjek

X

3300 22

Klima tjek Øko

X

3300 22

Korrektion Tilgængelighedstillæg

X

3300 25

Logistiktillæg

X

3300 03

Manuel afregning

X

3300 25

Moms 25%

X

8401 00

Mælke indsamling rettelse

X

3300 00

Parkeringstillæg

X

3300 25

Produktionsafgift

X

JA

3300 00

Serviceanalyser - bakterier

X

4488 10

Tilgængelighedstillæg

X

3300 25

Tilgængelighedstillæg (kg)

X

3300 25

Uafhængig afhentning

X

3300 25

Vedr. Periodisering af mælkeafregninger, se vejledningen her

Med hensyn til kontering af efterbetaling, ejerbevis og indskudskapital, se vejledningen her

Arla afregning - ændring fra juni måned 2022

Arla har leveret første aconto afregning og første mælkeafregning fra deres nye afregningssystem, og det giver nogle udfordringer for Ø90.

Det er ikke længere muligt at foretage en opdeling i aconto afregning på konto 3309 80 Mælk forskudsregulering, idet vi får samme varetekster både ved aconto afregning og ved slut afregningen. Derfor bliver aconto og mælkeafregning konteret til konto 3300 00 Mælk, og ”Forskud” bliver også konteret til konto 3300 00 Mælk salg.

Vareteksten ”Råvareværdi” bliver ikke længere leveret til Ø90, med den konsekvens, at kvantum ikke kan overføres. Der er flere andre varetekster, som indeholder kvantum, men enten overføres de ikke konsekvent for alle leverandører, eller også bliver vareteksten overført både ved aconto og ved mælkeafregningen, og derfor kan vi ikke anvende kvantum fra disse varelinjer.

'Produktionsafgift' findes kun på slutafregning og derfor anvender vi kvantum fra denne linje.

Der er pr. 6. oktober 2023 oprettet en kontokobling på konto 3300 00 Mælk, som anvender kvantum fra varen ”Produktionsafgift” og ændrer fortegn, da kvantum ellers er negativt på produktionsafgiften.