Summax - E-faktura - Rykker

Du har mulighed for at modtage e-rykkere i DLBR summax. En e-rykker er en elektronisk rykker på samme måde som en e-faktura.

Summax understøtter modtagelse af e-rykkere fra leverandører, som ud over at sende e-faktura også kan sende en rykker som en elektronisk rykker.

Modtagelse

• Når du er oprettet til at modtage e-fakturaer i DLBR Summax, kan du også modtage e-rykkere. Det er afsender af e-faktura, der afgør, om du også får eventuelle rykkere tilsendt som e-rykkere. Du skal ikke selv foretage dig noget for at til-/ afmelde muligheden for at modtage en e-rykker.
    • Hvis du modtager en e-rykker, vil det fremgå af din adviseringsmail.
    • Du finder e-rykker under fanen e-faktura:

• Det blå tal indikerer, hvor mange ubehandlede e-rykkere, som du har:

E-rykkeroversigt

• E-rykkeroversigten minder meget om e-fakturaoversigten.

• I dropmenuen øverst til venstre, har du mulighed for at vælge, hvilken status e-rykkerne, som du ønsker at se i oversigten, skal have:

• I kolonnerne kan du søge på indholdet ved at bruge søgefelterne:
      Her tastes ”VFL” i afsender kolonnesøgningen, og rykkere med dette navn vises.

Visning

• Du åbner e-rykkeren ved at klikke på lup ikonet:

• En e-rykker indeholder visningen ”Rykker”:

• og bilag (hvis der er tilknyttet et bilag til e-rykkeren):

Behandling

• I denne første version af e-rykker er der bare tale om en visning af e-rykkere, og du skal derfor arkivere, bogføre og betale e-rykkeren manuelt.

Arkivering

• Du arkiverer nemmest e-rykkeren i dit e-arkiv ved at printe den på en PDF-printer (se vejledning her) og gemmer den i din arkiv-upload-mappe.
    • Du finder printknappen øverst til venstre i visningen af selve e-rykkeren:

Printknap

Bogføring

• Bogføringen skal foretages manuelt i Ø90.

Betaling

• Betalingen fortages manuelt i netbanken ud fra betalingsinformationen på e-rykkeren.

Accepter

• Når du er færdig med e-rykkeren, kan du trykke ”Accepter”, og den forsvinder fra oversigten og den blå markering.
      Du har mulighed for at trykke ”Accepter” i oversigtsbilledet:

• Og i selve visningen af e-rykkeren:

Afvis

• Derudover har du mulighed for at afvise en e-rykker.
    • HUSK: Hvis du afviser en rykker, skal du selv oplyse afsenderen om dette.
    • Du finder muligheden for at afvise en e-rykker i oversigtsbilledet:

• Og i selve visningen af e-rykkeren:

Slet

• I e-rykker-oversigten har du mulighed for at slette en e-rykker:
    • Vær opmærksom på, at en slettet e-rykker ikke kan fremsøges senere hen til evt. betaling.