Ø90 Information 2024-05 - Indhold ved igangsætning januar 2024

Ved igangsætningen den 25. januar 2024 er der lavet forskelligt nyudvikling til Control, der er opstart af håndtering af efterangivelse til moms.

Visning af bilag

Når man scroller ned over den øverste del i de to billeder, har bilag altid åbnet op i en særskilt fane. Dette har haft nogle uhensigtsmæssigheder, fx kunne dialoger i ø90 blive låst, man har ikke kunne tilgå link til e-faktura, og man har ikke kunnet downloade bilaget.

Dette er nu ændret ved, at vi har skiftet til en anden visningsmåde. Ved scroll vil der åbnes en ny browserfane for hvert bilag, man scroller forbi – på samme måde, som hvis man havde anvendt det lille ’i’ i kasseregistrering. Dette betyder så, at man selv skal lukke sit bilag ned, når det ikke længere skal anvendes. Man har så nu de funktioner, der findes i den valgte browser.

Anbefaling er at lægge denne browser over på anden skærm første gang et bilag åbnes, så ’generer’ det ikke, når man scroller op og ned.

F5-søgning

Hvis man har haft behov for at anvende F5 i de to billeder, har man kunnet bruge F5-dialogen, når man står i nederste del af billedet, men søgeresultatet har ikke været muligt at rette i. Dette er nu ændret, så man kan rette i søgeresultatet.

Arbejdsgang:

1. Stå i nederste del af billedet
    2. Tryk F5
    3. Udfyld din søgning
    4. Dialog kommer op, hvor du nu kan ændre konteringen
    5. Tryk på opfrisk – for at komme tilbage, hvor du kom fra
    6. Dine posteringer som evt. blev ændret er nu opdateret og rettet.

Flyt bilag til andre mapper

Når en kunde har fået indsendt/-scannet et bilag, som ikke er regnskabsbilag, kan kunden via InterCount flytte dette bilag til andre mapper. I Ø90 introducerer vi nu også nogle af de muligheder.

Et billede, der indeholder tekst, skærmbillede, display/skærm/fremvisning, software

Automatisk genereret beskrivelse

Flyt til Papirkurv

Hvis et bilag aldrig skulle have været i arkivet, kan man nu flytte det til papirkurv. Det vil bevare sit bilagsnr. - det vil sige, at der ikke bliver ikke hul i bilagsrækkefølgen. Man kan IKKE slette bilag, der ligger i papirkurv

Arbejdsgang:

1. Stå i øverste del på det pågældende bilag som skal flyttes
    2. Tryk rediger<flyt til papirkurv [Alt+R+B] eller højreklik og vælg ’flyt til papirkurv’
    3. Bilaget vil nu forsvinde fra oversigten af ikke linkede bilag

Flyt fra Papirkurv og Økonomimappe

Et billede, der indeholder tekst, skærmbillede, display/skærm/fremvisning, software

Automatisk genereret beskrivelse

Hvis et bilag ved en fejl er landet i enten papirkurv eller økonomimappen, er det muligt at flytte bilaget tilbage til regnskabsbilagsmappen. Hvis bilag ikke har fået et bilagsnr., vil dette automatisk blive tildelt ved flytningen

Arbejdsgang:

1. Gå til Vis<’Vis bilag i papirkurv/økonomimappe’ [alt+V+V] eller højreklik
    2. Oversigt over mappeindhold kommer frem
    3. Kolonnerne kan sorteres ved at klikke på kolonneoverskrift
    4. Udpeg nu hvilket bilag der skal flyttes
    5. Gå til funktioner<flyt til regnskabsbilag [Alt+F+B] eller højreklik
    6. Bilaget findes nu i øverste del af Klar til link

Et billede, der indeholder tekst, skærmbillede, display/skærm/fremvisning, software

Automatisk genereret beskrivelse

Hvis man har brug for at se bilaget, kan det flyttes til regnskabsbilag, hvor det så åbnes op. Og så kan det rykkes tilbage til arkivmappen, hvis det ikke var det, man skulle bruge.

Moms - Forberedelse til efterangivelse

De første forberedelser til beregning af efterangivelse i Ø90 bliver igangsat pr. 25. januar 2024. Når det skal afgøres, om der er behov for efterangivelse for en periode og et SE-nummer, vil vi se på

1. Hvilke momstilsvar (periode og sted) er allerede låst
    2. Findes der ikke låste posteringer, der vil påvirke disse momstilsvar

Derfor ændrer vi nu i Lås posteringer på følgende områder:

Enkeltposteringer låses når momstilsvar låses

Enkeltposteringer låses i forbindelse med lås af momstilsvar når Ø90-funktionerne ”Lås”, ”Lås og gå til TastSelv” og ”Lås og overfør til SKAT” anvendes.

Dog låses ikke, hvis omfanget er “kun energi”.

Når enkeltposteringer er låst, kan der ikke låses op, men der skal fremover laves rettelsesposteringer. Der kan stadig tilføjes til perioden, hvilket så vil udløse en efterangivelse, hvis momsen bliver påvirket.