Ø90 – Moms – Forskudt momsopgørelse

Beskrivelse af arbejdsgang ved opgørelse af forskudt moms

Forskudt moms

Hvis du har en kunde med en forskudt skatteregnskabsår fx 0105xx – 3004xx, vil der være momsangivelser, som ikke passer med kvartal eller halvårsmoms inden for kundens regnskabsår.

Disse momsangivelser skal behandles særligt – her er lavet et eksempel, hvor kunden har status 30/4-24, er kvartalsmoms og skal angive momsen for 2. kvartal. Dvs. 1 mdr, som er i sidste regnskabsår og 2 mdr. i nyt regnskabsår

Opgør moms - 2. kvartal - Periode 1

Start moms i portal

Tryk på pil for at starte opgaven

Periode siger 010424-300624

Gennemgå billederne; indholdet vil kun være for 01-04-2024 – 30-04-2024, selvom perioden øverst siger noget andet.

Når du når til Indberet, vises også kun april måneds tilsvar.

Da perioden ikke kan/skal overføres til SKAT trykkes Afslut og tast selv. Og luk momsen.

Du kommer nu tilbage til Mit overblik og skal have færdiggjort de sidste to måneder i angivelsen.

Opgør moms - 2. kvartal - Periode 2

Tile viser nu dette:

Tryk på pil for at starte momsopgaven

Perioden vises igen som 01-04-2024-30-06-2024

Gennemgå billederne; indholdet vil kun være for 01-05-2024 – 30-06-2024, selvom perioden øverst siger noget andet.

Når du når til Indberet, vises også kun maj og juni måneds tilsvar.

Da perioden ikke kan/skal overføres til SKAT trykkes Afslut og tast selv. Og luk momsen.

Du kommer nu tilbage til Mit overblik

Indberet hos SKAT

Tallene skal nu indberettes hos SKAT.

Du har modtaget to kvitteringer, og tallene lægges sammen og indberettes via TastSelv. Husk, hvis kunden ikke selv indberetter, at få en godkendelse af kladden.

Opgør moms – for 1.- 3. + 4. kvartal

Tile viser nu dette for 3. kvartal:

Næste periode vises korrekt, og de næste kvartaler skal opgøres som hele kvartaler, da de vil indgå i dette regnskabsår. De øvrige kvartaler kan godt overføres fra DLBR Portalen

Ø90

Vil Ctrl X se således ud for de to opgørelser, som skal lægges sammen og indberettes. Der kan heller ikke overføres fra Ø90.