Ø90 Information 2022-27 - Nedlukning af DLF. Ny arbejdsgang med tekster i Preview

Muligheden for at redigere tekster i DLF udfases 6. oktober 2022. Fremover forbedres arbejdsgangen omkring tekster, så der skal tages stilling til dem i Preview, inden der bestilles en udskrift af regnskabet.

Nedlukning af DLF 6. oktober 2022 - Bemærkninger ses og tilpasses i Preview

Fra 6. oktober er der ikke længere mulighed for at bestille en DLF-udskrift. Det betyder, at du ikke længere kan rette tekster og bemærkninger i DLF.

”Hvad gør jeg så – jeg kan jo slet ikke finde rundt i dialogen Bemærkninger oversigt”

Vi har lavet en helt ny fantastisk løsning, hvor du fremover skal tilpasse tekster og bemærkninger på kunden i Preview.
    Her kan du se, hvilke tekster der udskrives i en given udgave, og du kan tilpasse dem på ejendomsniveau.

Et billede, der indeholder bord

Automatisk genereret beskrivelse

Det betyder, at fra 6. oktober gennemgår du tekster og bemærkninger på alle relevante udgaver som det sidste i opgørelsesfasen, hvorefter du kan bestille et pdf-regnskab.

Her kan du se en lille video, der viser, hvordan du tilpasser tekster i Preview

Her finder du en skriftlig vejledning om bemærkninger i Preview

”Fantastisk! Er det så alle bemærkninger, jeg kan se og tilpasse i Preview?”

Ikke lige med det samme. I første step vil det være bemærkninger til eksternt regnskab. Bemærkninger og tekster til det interne regnskab, skattebilag/-regnskab og dokumentation for opgørelse kommer i Preview løbende inden 1. januar 2023.
    Vi sender information ud, efterhånden som det bliver muligt at tilpasse og se flere tekster i Preview.

”Jeg synes ikke, jeg kan se de nye faner”

Det er fordi Preview skal genberegnes. Det gør du nemmest ved at vælge Slet alt under funktioner og beregn Preview.

”Hvad gør jeg så, når jeg skal tilpasse en bemærkning i mit skattebilag inden januar 2023?”

Du må, indtil de kan ses i Preview, finde dem og tilpasse dem i dialogen ”bemærkninger oversigt”

”Øv, det er så svært at finde de tekster, jeg skal bruge”

Det ved vi, og derfor kommer der 6. oktober også flere filtreringsmuligheder i ”Bemærkninger oversigt”. Du har nu mulighed for - udover at vælge bestillingsnummer - at vælge afsnit og/eller notenummer.

Et billede, der indeholder tekst

Automatisk genereret beskrivelse

Der står nogle mærkelig og uforståelige ord i mine bemærkninger bl.a. <DatoPriKort> - <DatoUltLang>”

Dette er et tag, og det betyder, når du bestiller dine udskrifter, så omdanner systemet det til oplysninger. I dette tilfælde vil tagget blive erstattet af regnskabsperioden.

Et billede, der indeholder bord

Automatisk genereret beskrivelse

Der er lavet en ny vejledning, hvor du kan finde alle de tags, der findes i dag og som er mulige at indsætte i bemærkningerne.

”Det er noget bøvl at bestille forskellige udgaver af samme regnskab hver for sig”

Nej ikke mere. Fra 6. oktober er det muligt at bestille flere udgaver af samme regnskab på samme tid. Det betyder, at det ikke længere er nødvendigt at bestille udgave H til Erhvervsstyrelsen for sig selv, men den kan nu bestilles sammen med andre udgaver, og teksterne i de enkelte udskrifter bliver rigtige.

”Jamen, jeg skal da fortsat bruge DLF til mine budgetbemærkninger”

I budgettet får du samme RTF-editor, som bruges til regnskaberne. Det betyder, at du fremover bliver helt fri for at installere LiveEditor.