Ø90 Information 2023-28 – Ny konto 4588 27 til el betalt efter 1. juli 2023

Når der skal betales elregning for 1. halvår, men bogføringen først foretages efter 1. juli, skal det ske på den nye konto 4588 27

Ny konto 4588 27 til nedsat elafgift i 2023 betalt efter 1. juli

I første halvår af 2023 blev der kun opkrævet 0,4 øre/kWh i afgift på el. Fra 1. juli er satsen sat op til 69,3 øre/kWh.

Der er oprettet en ny konto 4588 27 ”El med afgiftssats for 1. halvår 2023” til at kontere el, der først bogføres efter 1. juli 2023, men vedrører 1. halvår 2023.

Der er oprettet kontokobling til kontoen: