Ø90 Information 2023-39 – Dataoverførsel produktionsafgift

Produktionsafgift med eller uden moms. Regler har været tolket forskelligt fra branche til branche, og det er blevet præciseret af Skattestyrelsen, at der skal pålignes moms på produktionsafgift

Virksomheder, som hidtil har opkrævet produktionsafgift uden moms, vil fremover ændre princip, så der fremadrettet bliver pålignet moms ved afregning af produkter leveret til mejeri og slagteri.

Dataoverførsel 2.0 retter konteringen efterhånden, som vi ser, at ændringen bliver gennemført fra de forskellige virksomheder.

Mejeriforeningen har oplyst, at mejerierne ændrer fra førstkommende afregning.

Mejeriafregninger
    Kontering af produktionsafgift bliver flyttet fra konto 3301 00 Produktionsafgift til konto 3300 00 Mælk med momsforvalg

Slagteriafregninger
    Ingen ændringer. Kontering af produktionsafgift konteres til konto 3461 00 Slagtesvin med momsforvalg og konto 3397 70 Produktionsafgift kvæg med momsforvalg.

Særligt for Arla Foods
    På grund af aconto-afregning og modregning på månedsafregningen har vi tidligere flyttet det leverede kvantum via kontokobling fra konto 3301 Produktionsafgift til konto 3300 mælk.
    Denne korrektion bliver nu ændret fra konto 3301 til konto 3300, så der stadig beregnes på varen produktionsafgift. Reglen er tilknyttet produktionsafgiften, da den vare kommer på alle kunder, og kun leveres på månedsafregningen. Reglen ændrer fortegnet, da kvantum ellers er negativt på produktionsafgiften.