Ø90 Information 2023-45 – Moms i ny brugerflade

I forbindelse med at der indføres moms i ny brugerflade, tilføjes der funktioner i hhv control og opgørelsesbillederne. Nogle skal kun anvendes af piloter, andre skal anvendes af alle.

Moms i ny brugerflade

Ved igangsætningen den 16. november 2023 igangsættes de første skridt mod moms i ny brugerflade for DLBR- og modul 5-kunder.

Control

Når man er ved at afslutte Control og går fra momsafvigelse til afstem, vil Tjek dialogen komme frem automatisk, når der ikke er flere perioder at afstemme.

Fra Tjek dialogen kan man lukke og gå til opgavevalg. Der er kommet en ny knap på Tjek dialogen, som kan anvendes af de piloter, der skal teste ny moms.

Opgørelsesbillederne

Ved igangsætningen er der en gruppe piloter, som skal hjælpe med at teste assistentforløbet, og derfor vil der en overgang være en knap i følgende billeder:

•    Varegæld
    •    Varetilgodehavender
    •    Indlån, varegæld og fast ejendom
    •    Tilgodehavender og henlæggelser

Hvis du ikke er udpeget til pilot, vil du ikke kunne se de nye knapper. Trykker du på knapperne vil du blive mødt af følgende besked:

Du skal derfor gøre moms op på helt sædvanlig vis.

Momsangivelsen

På momsangivelsen i Ctrl+X og i momsbilledet, står linjerne nu i samme rækkefølge som i TastSelv.

Ø90 viser stadig som udgangspunkt kun linjer, hvor der er indhold i en kolonne - her vises de alle: