Ø90 Information 2024-24 – Indhold ved igangsætning juli 2024

Beskrivelse af indhold ved igangsætning den 4. juli 2024

Indhold ved igangsætning juli 2024

Natten til torsdag den 4. juli er der en igangsætning i hhv. Ø90 og InterCount/DLBR Portal. Her beskrives indhold.

Tværgående kontrol

Efter ønske er der tilføjet i Supplerende oplysninger til Tværgående kontrol Skat ang. Pengeinstitutter. Hvis kontrol 590911 er aktiveret på Kredsniveau, er det nu nemt at kontrollere og tilføje oplysningen uden at forlade opgørelsen.

Et billede, der indeholder tekst, skærmbillede, nummer/tal, Font/skrifttypeAutomatisk genereret beskrivelseAdgang til DLBR Portal fra Ø90

Det er nu muligt at tilgå DLBR-portalen direkte fra Opgavevalg.

Gå til Funktioner<DLBR portal [Alt+F+D]

Vær opmærksom på at få tjekket perioden, inden du starter Moms.
    Anbefalingen er derfor stadig at gå via tjekdialogen i Control.

Den ejendom du står på, når du går via funktioner, vil være den ejendom, du kommer til i DLBR-portalen.

Du kan skifte ejendom ved at trykke på kassen øverst til højre (1), så vil dialog komme op, og du skal vælge ejendomsnr. (2)

Det vil nu også være muligt at tilgå anlægskartoteket i Beta-version. Du kan godt arbejde i den, men der gemmes ingen posteringer. Pilotgruppen kommer med input til SEGES.

Skift ejendom i DLBR Portalen

Moms Intercount og DLBR-Portal

Ultimosaldo

Det er nu muligt at se ultimosaldo, når man åbner kontokortet i debitor/kreditor afstemningen

Saldo på 2190 00 i oversigt

Saldo på 2190 00 på kontokortet

Efterangivelse på 0 kr.

Der har været en fejl, hvis man har haft flere steder på et SE-nr., og der er lavet en rettelse – så kan det have givet en efterangivelse på 0 kr. - det er nu rettet. En efterangivelse kan stadig være korrekt, selv om den er på 0 kr., hvis du fx har ændret momskode fra 1 til 2 – og så skal det angives.

Private andele

Hvis du ingen ændringer har haft til private andele, var de ikke blevet beregnet. Det er nu rettet.

I/S-konti tilføjet i Debitor/kreditor afstem

Konto 2180 00-99 er nu tilføjet i debitor- og kreditorbillederne. I Ø90 hører de til i særskilte billeder, men de tages med her ved momsafstemningen. De vil være fortegnsstyret i forhold til placering i billederne.