Ø90 – Investering - Blandet benyttet installation

Vedrører indberettet erhvervsmæssig andel på Blandet benyttet installation

Til blandet benyttet installation anvendes:

Skat: 9350 xx Blandet benyttet installation
    Drift. 9700 60 – 88 Installation

Afskrivning skat

I Ø90 skal man bruge konto 9354 og 9355 til at angive den erhvervsmæssige andel i de enkelte år.

Når der er indberettet en erhvervsmæssig andel på den blandede installation, beregner Ø90 automatisk privat andel af forlods afskrivninger (konto 9382 eller 9383) og årets afskrivninger (konto 9387).

Eksempel med 75/25 i andel og 25000 i erhvervsmæssig straksfradrag

Forlodsafskrivning

Når der fx skal tages straksfradrag, tastes den erhvervsmæssige del af straksfradraget (konto 9379), og så beregner Ø90 automatisk den privat andel.

Udskrift

Bemærk at “rest afskr.” på blandede installationer også indeholder den private del, fordi den skal indgå i grundlaget for straksfradrag.