Ø90 – Kreds - Autobogfør

Autobogfør til Ø90 giver mulighed for, at du dagligt kan hente din kundes kontoudtog automatisk fra banken.

Digitalt kontokik med autobogfør

Autobogfør til Ø90 giver mulighed for, at du dagligt kan hente din kundes kontoudtog automatisk fra banken, og dagen efter har du posteringer i Ø90.

Til disse posteringer vil der være:

• Et forslag til kontonummer
    • Linket til matchende bilag i summax e-arkiv
    • Tjekket for indbetalinger til fakturaer dannet i Ø90 fakturering

Indhold

Digitalt kontokik med autobogfør giver DLBR-virksomheden mulighed for at udvide den eksisterende ”kontokik”-adgang til kunders kontoudtog til en automatisk overførsel til Ø90 og kontering af kontobevægelser.

Kontokik er DLBR-virksomhedens adgang til at blive oprettet som datamodtager fra pengeinstitutterne og dermed modtage kontoudtoget på helt tilsvarende måde, som kunder, der benytter betalingsløsningen i Summax, kan tilmelde kontoudtoget og dermed få leveret daglige bevægelser fra kontoen via BankConnect til Summax og dermed også til Ø90 kasseregistrering.

Oversigt over begreber i forbindelse med automatisk behandling af kontoudtog fra banken.

Kom godt i gang

Hvis din rådgivningsvirksomhed i dag har en netbank-adgang hos et pengeinstitut tilsluttet BankConnect, har I mulighed for at se, hvilke kunder der har givet adgang til kontokik. I skal være opmærksomme på, om der er givet adgang på rådgiverniveau eller til jeres virksomhed. Løsningen kræver, at adgangen er givet til DLBR-virksomheden

Proceduren for at komme i gang med autobogfør:

1. Oprettelse af BankConnect-aftale mellem DLBR-virksomheden og pengeinstituttet
    2. Indhente samtykker fra kunder som i dag ikke har givet adgang til kontokik
    3. Lave opsætning af kontoudtoget (Camt53) i netbanken på kunderne.
    4. Oprette aftalen i Ø90 når du modtager aftalen og adgangskoden fra pengeinstituttet
    5. Lav en sammenkobling af konti med tilhørende ejendomme i Ø90

Tilmelding

Digitalt kontoudtog

Det første, du skal have styr på, er, at du skal have fat i en Bank Connect-aftale fra de pengeinstitutter, du har kontokik via.

Oprettelse af en BankConnect-aftale kan godt medføre et gebyr i størrelsesordenen 5.000-10.000 kr. for DLBR-virksomheden.

Aktiver Bank Connect aftale i Ø90

Når du har fået tilsendt din Bank Connect aftale, skal du have aktiveret den i Ø90.

Du logger på Ø90 med en adgangskode til kredsniveau.

Her vælger du menupunktet Menu > Kreds, og herfra vælger du Bankoplysninger [Alt] +[M] +[D] +[B]

I Aftaler dialogen vælger du ”Opret aftale”, og en indtastningsdialog vises:

Du udfylder felterne og klikker på ”Opret aftale”.

CVR-nummer:

CVR-nummer vises fra Kredsniveau fra billedet Stamoplysninger kreds

Bank Connect ID:

Finder du i den skriftlige aftale (ikke den som evt. er med i SMS)

Hovedregistreringsnummer:

Finder du i den skriftlige aftale

Aktiveringskode:

Er på 16 cifre og kan skrives både med og uden bindestreg

Tilmeld kontoudtog til kontokik i pengeinstituttet

I dette punkt skal du ind i pengeinstituttets netbank og tilvælge kontoudtoget udlæst til BankConnect.

Når du kommer så langt, benyttes vejledningen fra det pågældende pengeinstitut

Vejledninger:

Koble konti til Ø90-ejendomme

Fra menupunktet Menu > kreds > Bankoplysninger skal du vælge pengeinstitut og Aftalenummer, og dernæst skal du koble kontoudtog sammen med ejendomsnummer i Ø90, sætte startdato på og vælge betalingsart til kontoen.

I billedet ser du alle konti, som pengeinstituttet udlæser til DLBR BankConnect-aftalen.

Autobogfør posteringer i Ø90

Når kontoen bliver tilknyttet en ejendom og en betalingsart i Ø90, og der er sat en startdato på autobogfør, så bliver posteringeren overført til Ø90.

Herfra er løsningen tilsvarende Digitalt kontoudtog med autobogføring.