SEGES Vejledninger

Søg i alle kategorier eller vælg en enkelt kategori i listen

  Beklager, vi fandt ikke finde nogen relevante vejledninger til dig.

  Kontakt os via formularen med dine spørgsmål, så vender vil tilbage til dig med en løsning.


  Ø90 – Årsrapport – Anvendt Regnskabspraksis

  Der er til årsrapporten anvendt regnskabspraksis til både det eksterne og interne regnskab. Dog er der kun til det interne regnskab på plan 1.

  Der er til årsrapporten anvendt regnskabspraksis til både det eksterne og interne regnskab. Dog er der kun til det interne regnskab på plan 1.

  Placering af anvendt regnskabspraksis, ekstern årsrapport

  På landsniveau udskrives anvendt regnskabspraksis før resultatopgørelsen.

  Du kan vælge at få anvendt regnskabspraksis udskrevet som den sidste note i det eksterne regnskab i årsrapporten.

  Hvis I ønsker det udskrevet som den sidste note, skal I under Stamdata mv. – Beregninger og udskrifter – Udskrifter, sige JA til ”Vis ”Anvendt regnskabspraksis” som note bagi”. Der vil så komme en note henvisning sidst i balancen.

   

  Anbefalet arbejdsgang

  1. Sæt slutdato på ejendomsbemærkninger i bemærkningsbilledet før det foreløbige regnskab bestilles.
  2. Afsnit / Noter – tag stilling til bl.a. om der udskrives pengestrøm.
  3. Virksomhedsoplysninger – foretag alle relevante valg og indtast alle relevante oplysninger.
  4. DLF – ret/tilføj evt. til teksterne.

  Til punkt 1: Gå i ”Bemærkninger – oversigt” ([ALT] + [M] + [F] + [B]). Sæt markering i ”Vis rettede” og marker ”Vis alle” eller ”Vis alle gyldige” og se om nogle af bemærkningerne i afsnit 1-7 er grønne. Er de grønne indsætter du slutdato og aktiverer landsbemærkningen.

  Når punkt 1 er lavet, er det ikke længere nødvendigt, at bruge bemærkningsbilledet. 

  Når regnskabet er lavet trækkes en udskrift, hvor de forskellige tekstafsnit gennemgås. Dvs. alle erklæringer, beretninger og anvendt regnskabspraksis samt tekster i noter mv. 

  Hvis regnskabspraksis skal være ens for alle udgaver, kan du med fordel bruge udgaven rediger tekster. Men er udgaverne er forskellige eks. Udgave A og H, anbefales det, at de forskellige udgaver hver især bestilles som DLF og der rettes i hver af udgaverne. Der er eksempelvis forskel på udgaverne, når pengestrømsopgørelsen er valg til i udgave A og ikke i udgave H, derved bliver teksterne i erklæringen også forskellige.

  Automatisk drop

  Der er på størstedelen af teksterne lavet automatisk drop, der betyder, at teksterne udskrives hvis der er indhold i de forskellige noter der er tilknyttet den enkelte tekst. Hvis du vil se hvorfor en tekst evt. ikke udskrives eller hvorfor den udskrives, kan du i regnearket oversigt bemærkninger, se hvile dropkriterier der er. Du finder oversigt bemærkninger enten i Ø90, se skærm dump eller ved at søge den frem i knowledge databasen.

  Linjeskip

  I Anvendt regnskabspraksis, er der efter hver bemærkning et linjeskip. Linjeskip ligger inde i bemærkningen og kan slettes/ændres på kreds- og ejendomsniveau ved, at åbne og rediger bemærkningen.

  Er denne vejledning nyttig?