Ø90 – Aktier – Lagerforskydning investeringsselskaber

Lagerforskydning i investeringsselskaber er skattepligtig. Brug det rigtige kontonummer i balancen, for at den skattepligtige indkomst konteret rigtigt.

Kursgevinst og -tab skal opgøres efter lagerprincippet. Når kurs eller ISIN-kode i prisgruppe er indtastet, overføres forskydning automatisk i skat. Balancekontiene 2106 til 2109 er opdelt:

• De første 50 specifikationsnumre er obligationsbaserede investeringsselskaber og årets forskydning bliver efterposteret til konto 5277 36 for ægtefælle, 5278 36 for virksomhed og 5279 36 for ejer privat
    • De næste 50 specifikationsnumre er aktiebaserede investeringsselskaber og årets forskydning bliver efterposteret til konto 5349 70 for ægtefælle, 5349 40 for virksomhed og 5349 20 for ejer

(I årsrapporten, skal forskydningen blive stående på balancekontoen).