Ø90 - Årsrapport – Udskudt skat primo

Indtastning af udskudt skat i Ø90

Denne vejledning beskriver, hvordan udskudt skat indtastes primo i Ø90. Den kan anvendes, når anlægskartoteket er indtastet, og udskudt skat er beregnet.

Udregning udskudt skat primo

Ø90 beregner ikke udskudt skat primo, derfor skal der foretages en manuel beregning på alle anlægsaktiver.

Indtastning af udskudt skat primo

Indtastningerne foretages i billedet Udskudt skat [Alt] + [M] + [O] + [D] + [U].

Indtastning foretages som primorettelse [Alt] + [F] + [O] i drift.

Hvis der er tale om udskudt skat af en avance, indtastes beløbet med minus-fortegn.

Udskudte skatter, der påvirker skat af årets resultat, indtastes på konto nr. 2295 xx.

Skat af opskrivninger i forbindelse med ejendomsavance og rettigheder, der ikke påvirker årets resultat indtastes på kontonummer 2296 xx.

Eksempel

Hensat skat ejendomsavancer og opskrivninger

+ 2.000.000

konto

2296 xx

- 2.000.000

modkonto

2273 xx

Rettelser i Årets skat sidste års tal

Primorettelsen vil påvirke skat af årets resultat således, at skatteberegningen i tidligere år er forkert.

Derfor skal sidste års tal rettes som beskrevet i ”Vejledning i rettelse af sidste års tal – udskudt skat’ (ikke udarbejdet endnu).