Ø90 – Årsrapport – Valg af regnskabsklasse

Vejledningen hjælper dig med at vælge regnskabsklasse i Ø90. Regnskabsklasse B er default.

Der er mulighed for at vælge regnskabsklasse B eller C i Ø90.

Personlige regnskaber

Da der er taget beslutning om, at alle personlige regnskaber (regnskabsklasse A) også følger mange af reglerne fra klasse B, er der som default på alle kunder valgt regnskabsklasse B.

Selskaber

Har du et selskab, der skal aflægge årsrapport efter regnskabsklasse C, skal du i virksomhedsoplysninger vælge regnskabsklasse C. Når du gør det, vil de tekster i anvendt regnskabspraksis, ledelsesberetningen og noterne, der kun er lovpligtige for regnskabsklasse C komme ud i årsrapporten.

Der vil også blive indberettet den rigtig regnskabsklasse til erhvervsstyrelsen.

Tilpas regnskabsklasse

Du ændrer regnskabsklasse under virksomhedsoplysninger.

Opgavevalg – Funktioner – Stamdata mv. – Beregninger og Udskrifter – Virksomhedsoplysninger:
    Gå ned i bunden af dialogen. Her skal du skrive 3 ud for Regnskabsklasse, hvis du ønsker at ændre til klasse C.