Ø90 – Bemærkninger oversigt – Vælg bemærkninger til og fra

Til- og fravalg af bemærkninger i Preview.

Når man arbejder med bemærkning i Preview, så kan man til- og fravælge bemærkninger og se resultatet med det samme.

Som udgangspunkt får man vist alle de aktive bemærkninger for perioden.

Du ser kun en blank linje, hvis der er en passiv bemærkning:

Du kan se indholdet af de passive bemærkninger ved at åbne dem (dobbeltklik eller [Ctrl + O])

Hvis du vil rette bemærkningen, kan du kopiere den og tilføje/rette teksten.

Hvis du vil bruge ejendomsbemærkningen fra sidste år og skrive videre på den, kan du ved at sætte flueben i ”Vis sidste år” få vist dem og lave en kopi.

Bemærkningerne kan aktiveres/passiveres med genvejen [Ctrl + P] eller ved at højreklikke på bemærkningen.

Til- og fravalg af bemærkninger via afsnit og noter

Manuelt til- og fravalg af bemærkninger sker i dialogen ”Afsnit og noter” (Menu -> Færdiggørelse af udskrifter -> Bestilling af udskrift -> Afsnit og noter).

Her er det muligt at aktivere (A) eller passivere (P) de enkelte noter. Er A/P-koderne grønne, er de rettet på ejendomsniveau.

Vær opmærksom på, at du vælger korrekt udgave, når du retter til- eller fravalg af afsnit/note. På landsniveau er der tilvalgt ’Vis alle udgaver’

Til- og fravalg af bemærkninger via Bemærkningsoversigt

I billedet ”Bemærkningsoversigt” er det muligt at aktivere (A) eller passivere (P) de enkelte bemærkningsafsnit.

Når man skal rette en bemærkning i Bemærkningsoversigten, så kan man søge på enten afsnit eller notenummeret:

Når en bemærkning aktiveres, så skal der angives en rækkefølge.

Når en bemærkning passivers, så sættes der automatisk en rækkefølge 0 på bemærkningen.

Hvis en bemærkning ikke kommer ud i regnskabet på grund af ”Automatisk drops”, men stadig ønskes med i årsrapporten, kan den kopieres til en ny bemærkning i en anden Note/Analyse.

Hvis en bemærkning ikke kommer ud i regnskabet, så kontroller at den er aktiv i både ”Bemærkninger - oversigt” og ”Afsnit og noter”.