Ø90 – Dataoverførsel – Gruppe til konto

Formålet med Dialogen Dataoverførsel Gruppe til konto er, at vedligeholde konteringen af Dataoverførsel.

Formålet med Dialogen er at vedligeholde konteringen af Dataoverførsel.

Konteringen oprettes og vedligeholdes på landsniveau. Det anbefales at følge indholdet på landsniveau og kun ændre, når der er tale om særlige lokale forhold. Når der er ændret i konteringen (summering kvantum mv.), så stopper styringen fra landsniveau, og man skal selv sørge for at vedligeholde konteringen.

Oversigt over sammenhængen mellem varetekst og kontering

Dialogen åbnes fra:
    Kasseregistrering via [Alt] + [F] + [X]
    Menu via [Alt] + [M] + [M] + [C]

Gå til
    Via valg i ”gå til” felterne er det muligt at få vist forskellige grupper, og tilhørende kontering vises nederst.

Der kan søges på grupperinger ved at indtaste

• Hovedgruppe
    • Hoved og undergruppe
    • Hoved-undergruppe tekst
    • Kontonummer

Eksempel på søgning på kontonummer 3404.

Forklaring:
    I Gruppe vises de grupperinger H (hoved) U (Under) gruppe som er tilknyttet konto 3404.

Gruppen Englandssøer er valgt, og konteringen på denne gruppe vises i ruden ”Overførselsplan”.

Bemærk, ved søgning på kontonummer vises grupper som den pågældende konto indgår i. På ejendommen vises kun den overførselsplan som er valgt, og dermed kan det være, at den søgte konto findes på andre ikke viste overførselsplaner.

Overførselsplan

I ruden Overførselsplan vises den/de overførselsplaner, som er tilknyttet den gruppe, som er i fokus i blokken ”Gruppe”.

Hvis der findes en individuel kontering på en vare, som indgår i en gruppe, så vises det i feltet ”Individuel”.

Ændring af kontonummer

Gå til kasseregistrering og herefter klik på ”Funktioner” – ”Ret Dataoverførsel”

Skriv fx teksten mælk i feltet: Gruppetekst, efterfølgende tryk på ”Søg” eller F5”. Herefter vises alle grupperinger der vedrører mælk. Ved at klikke på feltet sødmælk, markeret med en rød pil. Kan du nu rette det ønskede kontonummer, markeret i den røde boks.

Specielt ved kontoændring af fyringsolie (Fra virksomhed til privat)

Ønsker du at rette gruppen ”fyringsolie” fra virksomhed til privat eller omvendt, er det vigtig at få rettet alle konti, der vedrører fyringsolie samt momskoden.

Ved at klikke på feltet fyringsolie, markeret med en rød pil, bliver der mulighed for at rette kontoen, der er markeret med den røde boks, til fx privatkonto 7002 ”Fyringsolie” og momskoden rettes fra 9 til 1, markeret med en rød ring. Dernæst husk at rette alle tilhørende grupperinger, se tabel:

Tabel 1 Privat/virksomheds konti

H gruppe

Tekst

Privat

M

Virksomhed

M

4700 05

Fyringsolie

7002 00

1

4581 00

9

4700 06

Fyringsolie afgift

7002 00

1

4581 00

9

4700 26

CO2-afg fyringsolie

7002 00

1

4581 00

9

4700 35

Rabat fyringsolie

7002 00

1

4581 00

9

4700 36

Rabat fyringsolie DLG

7002 00

1

4581 00

9

4700 46

Noxafgift fyringsolie

7002 00

1

4581 00

9

Tabel 1 viser, hvilke grupper der hører sammen vedr. fyringsolie og anbefalet kontering til henholdsvis privat og virksomhed.

Der er mulighed for at ændre på følgende oplysninger:

• Kontonummer
    • Momskode
    • Kvantum 1
    • Kvantum 2
    • Summeringskode.

Betydning af koderne:

Momskode

Indhold

9

Normalsituation.

Beløb overføres som nettobeløb, og momsbeløb konteres direkte til moms af køb/moms af salg.

1

Moms ved privatkøb. Momsbeløb tilbageføres fra moms af køb. (Gruppe 49-1) Denne kode anvendes specielt til posteringer, som skal overføres til privatkonti.

2

Moms fratrækkes varekøb, og overføres til moms af køb (Gruppe 49-1).

Denne kode anvendes til posteringer, eks. en regning, som er inkl. moms på bilaget.

3

Moms fratrækkes varesalg, og overføres til moms af salg (Gruppe 29-1)

Denne kode anvendes til posteringer, eks. en regning, som er inkl. moms på bilaget.

Kvantum

Indhold

1

Kvantum overføres

2

Kvantum overføres ikke

Sum

Indhold

1

Ingen summering

2

Summering til en postering pr. vare pr. periode

3

Summering til en postering pr. gruppe pr. periode

4

Summering på kontonummer pr. virksomhed.

Overførselsplaner

Der findes mulighed for at anvende 4 overførselsplaner.

Ejendommens valg af overførselsplan foretages via Stamdata [Alt] + [M] + [N] + [S].

Indhold i overførselsplaner:

Plan nr.

Indhold

1

Generel specifikation

Anvendes til alle typer landbrug, herunder forskellige husdyr.

2

Grund kontering

Anvendes til landbrug uden krav om specifikation i årsrapport.

Anbefales til kunder uden årsrapport.

3

Kvæg specificeret

Anvendes til landbrug med kvæg, eller hvor hovedproduktionen er kvæg. Her er diverse hjælpemidler som kan være fælles for husdyr tilrettet diverse vedr. kvæg.

4

5

Svin specificeret

Anvendes til landbrug med svineproduktion, eller hvor hovedproduktionen er svin. Her er diverse hjælpemidler, som kan være fælles for husdyr tilrettet diverse vedr. svin.

Byerhverv

Anvendes til alle former for virksomhed der ikke er landbrug.