Ø90 – Dataoverførsel – Vare til gruppe

Formålet med Dialogen er at koble nye varer til grupper, eller vedligeholde sammenhængen mellem varer og grupper.

Billedet er kun tilgængeligt på landsniveau.

Grupper oprettes og vedligeholdes i dialogen Grupper [Alt]+[F]+[G], eller via F4 fra HU feltet.

Fra leverancebilledet
    Når dialogen åbnes fra Leverancebilledet, vises alle varer, som ikke er tilknyttet en gruppering.

Arbejdsgang:

1. Find tilsvarende varer. Ret eventuelt vareteksten til mere generel tekst. Søg med [F5]
    2. Vælg den vare/sammenhæng som passer med indholdet. Opret ny sammenhæng med [Ctrl + Y]
    3. Opdater billedet og få varen opdateret
    4. Opdater billedet igen og vælg dernæst Opfrisk med [F11]. Herved bliver den netop oprettede vare fjernet fra billedets øverste del, og næste vare er klar til at blive koblet.

Speciel kontering af en vare fra en virksomhed
    Hvis der er en vare, som skal konteres specielt i forhold til andre varer med samme navn, så er det muligt at koble en virksomhed på varen. Dette gøres på følgende måde

Arbejdsgang:

1. Find tilsvarende varer. Ret eventuelt vareteksten til mere generel tekst. Søg med [F5].
    2. Vælg den vare/sammenhæng som passer med indholdet. Kopier vareteksten til en ny liner med [Ctrl + J].
    3. Ret virksomhedsfeltet til den virksomhed som har leveret varen.*
    4. Ret i grupperingen, så konteringen bliver anderledes. (Det er nødvendigt at ændre gruppen)
    5. Opdater billedet og få varen opdateret.
    6. Opdater billedet igen, og vælg dernæst Opfrisk med [F11]. Herved bliver den netop oprettede vare fjernet fra billedets øverste del, og næste vare er klar til at blive koblet.

* Hvis der skal kobles en anden virksomhed på varen, så skal funktionen kaldes, når billedet er åbnet via Menu > Vare Gruppe. Her er alle virksomheder til rådighed.

Fra Menu
    Når dialogen åbnes via menu, er det muligt at vedligeholde og justere koblingen mellem varer og grupper.

Slet en vare
    En vare slettes automatisk, når den ikke har været anvendt i 4 år.
    Hvis varen er oprettet som individuel, så skal ajourføringsdato på Individuel også være mere end 4 år gammel.

Ruden Fejl
    I ruden Fejl vises alle varer, som ikke er koblet. Det fremgår af antal, hvor mange forekomster der findes.

KS er Køb/Salgskode
    Køb/salg koden angiver en vares normale bevægelse, enten køb (1) eller salg (2).
    I Dataoverførsel benyttes køb/salg koden til at "fortælle" varens bevægelse.
    Kode 1 = Virksomhedens køb af landmand.
    Kode 2 = Virksomhedens salg til landmand.

Koden kan være blank.

Ruden søgning
    Via søgning findes tilsvarende varer. Det er muligt at søge på:

• Varetekst
    • Hovedgruppe
    • Hoved og undergruppe
    • Hoved-undergruppe tekst

Ruden Søgeresultat
    Resultatet af søgningen vises her.