Ø90 - Dataoverførsel - Varer med omvendt betalingspligt (ReverseCharge)

E-faktura ændring af ReverseCharge omvendt betalingspligt på moms

Dataoverførsel af e-faktura med omvendt betalingspligt

Omvendt betalingspligt af moms på varer blev indført juli 2014 og blev håndteret i Dataoverførsel, så denne kategori af moms blev tekstet som ”ReverseC”, så Dataoverførsel kunne kontere korrekt.

Tidligere har konteringen været til HU 4800-0055 ”Nyanskaffelse PC mv. omvendt betalingspligt” med kontering til konto 8170 16 ”Nyanskaffelse PC mv. (omv. bet. pligt)” og HU 4800-0056 ” Nyanskaf. tlf. mv. omv. bet. pligt” med kontering til konto 8170 15 ” Nyanskaffelse telefon mv.(omv. bet. pligt)”.

Flere ERP-leverandører er begyndt at benytte e-faktura forkert, hvilket betyder, at linjerabatter vises på faktura som Reverse Charge. Konsekvensen er, at alt for mange varetekster blev markeret som ”ReverseC”. Summax har ændret pr. 10. maj 2019, således at Dataoverførsel ikke kan kontere ud fra denne oplysning på e-fakturaen.

Konsekvens

Regnskabsassistenten skal have fokus på kontering af varer, som kan være omfattet af omvendt betalingspligt.

Vi har derfor på landsniveau valgt at sætte Control-markering på de konti, som anvendes til varer, der kan være omfattet af omvendt betalingspligt:

4830 05 Mobiltelefon (HU 5100-0040)

4830 10 Diverse omkostninger computer (HU 5100-0045)

Omvendt betalingspligt omfatter varer indenfor følgende kategorier

• Mobiltelefoner
    • Integrerede kredsløbsanordninger (computerchips)
    • Spillekonsoller
    • Tablet pc’er
    • Bærbare computere.

Omvendt betalingspligt på moms betyder, at den sælgende virksomhed ikke skal lægge moms på prisen til andre momsregistrerede virksomheder. Derimod er det den købende virksomhed, der skal afregne momsen og som efterfølgende har et fradrag for et tilsvarende beløb som købsmomsen, hvis virksomheden ellers har fuldt fradrag herfor.

Reglen gælder ikke for salg fra registrerede virksomheder, hvis afsætning sker udelukkende eller overvejende til private forbrugere.