SEGES Vejledninger

Søg i alle kategorier eller vælg en enkelt kategori i listen

  Beklager, vi fandt ikke finde nogen relevante vejledninger til dig.

  Kontakt os via formularen med dine spørgsmål, så vender vil tilbage til dig med en løsning.


  Ø90 – I/S - Billede Modtag I/S-posteringer

  I billedet kan du se alle de kontonumre, hvor der bliver beregnet ud fra posteringer i I/S

  I billedet kan du se alle de kontonumre, hvor der bliver beregnet ud fra posteringer i I/S:

  • I/S mellemregning
  • I/S fordeling

  Kontiene bliver først behandlet senere i de forskellige opgørelsesbilleder, hvor de hører til. Når du tjekker dette billede, er det kun mellemregningskontoen 2180 00, der bliver tjekket samtidig.

  Beregning

  Når du beregner billedet, slår Ø90 op på I/S-ejendommen og finder de posteringer, der vedrører denne interessent. Interessent nr. 2 finder alle efterposteringer på 2180 02 og alle ultimo og efterposteringer på 8800 til 8899 spec. 02.

  I ruden med supplerende oplysninger kan du undertrykke al mellemregning eller al fordeling:

  I/S-mellemregning

  For hver postering på interessentens mellemregningsnummer i I/S dannes en efterpostering, og til sidst beregnes ultimosaldo på mellemregningen. 

  Hvis der er fejl i en mellemregningspostering, skal du rette posteringen i I/S og derefter beregne i dette billede igen. Hvis I/S er låst, er du nødt til at rette manuelt.

  Eksempel:
  Du er ved at beregne for interessent nr. 2. Hvis Ø90 finder denne efterpostering i I/S     

  Posteringstekst

  Kvantum 2

  Kvantum 1

  Beløb

  Konto

   

  Arne kød

  702100,0

  2000,0

  -5.700,00

  2180 02

   
       

  5.700,00

  7021 02

   

  Så bliver der opdateret:

  Posteringstekst

  Kvantum 2

  Kvantum 1

  Beløb

  Konto

  Arne kød

   

  2.000,0

  5.700,00

  2180 00

  Arne kød

   

  -2.000,0

  -5.700,00

  7021 00

  I/S-fordeling

  Beregningen bliver styret i Kontering af prisgruppe og kan eventuelt fravælges med en formel 0. Husk, at det eneste, du må rette, er de kontonumre, der bliver konteret på. 

  For hver postering på en konto i intervallet 8800 - 8899 på interessentens specifikationsnummer bliver der dannet en postering med samme beløb og på det/de kontonummer/kontonumre, der står i Kontering af prisgruppe.

  • Ultimo i I/S danner ultimo hos interessent
  • Efterpostering i I/S danner efterpostering hos interessent

  Hvis der er fejl i beløb, skal du rette i I/S. Se i vejledningen om I/S-fordeling og mellemregning, hvilke konti der indgår i de forskellige 88xx konti.

  Hvis der er fejl i konteringen, skal du rette i Kontering af prisgruppe.

  Hvis posteringen slet ikke skal opdateres (for eksempel køb af ejendom), skal du aktivere formel 0 i Kontering af prisgruppe

  Fejlfinding

  Når du finder en fejl, som kan rettes ved ændret kontering i I/S, skal du rette i I/S og beregne hos interessent igen. Kun hvis I/S er låst, kan det være en god ide at rette hos interessenten.

  Du kan se i Tilknyttede supplerende oplysninger, hvilket ejendomsnummer I/S ligger på, og hvilket nummer denne interessent har.

  Hvis du får posteringer på fejlkonto 7999 70, kan det være fordi, der mangler angivelse af kontonummer i kvantum 2 på en mellemregningspostering i I/S.

  Hvis du får posteringer på fejlkonto 7999 71, er det fordi der er private poster i I/S.
  Hvis du får posteringer på fejlkonto 7999 72, er det fordi du har skrevet kontonummer i kvt2 i I/S, som ikke er åbent for efterposteringer, eller at kontoen ikke er oprettet. Ret i I/S. Hvis I/S er låst, kan du efterpostere fra 7999 72 til den rigtige konto.

  Hvis du får fejlmeddelelse om, at der er konteret på en konto, der ikke findes på kontoplanen, kan det være en mellemregningspostering, der driller. Det manglende kontonummer står i fejlteksten, så du let kan oprette kontoen.

  Hvis du får fejl om manglende kontotekst eller kvantum på en mellemregningspostering, så husk, at det hentes fra posteringen på 2180 xx i I/S og kan rettes der.

  Er denne vejledning nyttig?