Ø90 – Kasseregistrering – Find faktura

Find faktura anvendes til at fremsøge positive posteringer,

Find faktura anvendes til at fremsøge positive posteringer, dvs. indbetalinger der vedrører skyldige fakturaer, i den ønskede periode. Posteringer, der er konteret, dvs. hvor Ref. ID, Ref. Nr. og Konto nr. er påsat posteringen, bliver ikke fremsøgt ved anvendelse af Find faktura.

Det skulle gøre det nemmere at kontere indbetalingerne vedrørende skyldige fakturaer rigtigt, således at opfølgningen i fakturamodulet bliver rigtig.

Er en indbetaling konteret med både Ref. ID, Ref. Nr. og kontonummer, vil fakturamodulet automatisk sætte en markering på fakturaen, at den er betalt. Markeringen for betalt anvendes til beregning af den skyldige saldo på kunden.

Find faktura kaldes med funktionen [Ctrl] +[D], Eksempel:

Det er muligt at kalde dialogen Fakturalisten fra billedet Kasseregistrering og overføre den faktura, som indbetalingen vedrører. Ved overfør påsættes feltet Ref. ID med ”FA”, feltet Ref. Nr. med ”det konkrete fakturanummer” og feltet konto nr. med ”det tilknyttet konto nr. på den konkrete faktura”.