SEGES Vejledninger

Søg i alle kategorier eller vælg en enkelt kategori i listen

  Beklager, vi fandt ikke finde nogen relevante vejledninger til dig.

  Kontakt os via formularen med dine spørgsmål, så vender vil tilbage til dig med en løsning.


  Ø90 – Kasseregistrering – om- og rettelsesposteringer

  I Kasseregistrering er der mulighed for at bruge 3 typer af posteringer. Om- og rettelsesposteringer og Interne omposteringer. Omposteringer (O) rettelsesposteringer (R) eller interne posteringer (O) behandles på samme måde i kasseregistrering.

  I Kasseregistrering er der mulighed for at bruge 3 typer af posteringer. Om- og rettelsesposteringer samt Interne omposteringer. Omposteringer (O) rettelsesposteringer (R) eller interne posteringer (O) behandles på samme måde i kasseregistrering. 

  Betalingsart

  Når du indtaster om- eller rettelsesposteringer, skal betalingsarten udfyldes med "O" for omposteringer eller "R" for rettelsesposteringer, og ”I” for interne posteringer. Om og Rettelsesposteringer bliver ikke udskrevet på Kasselisten, men kan udskrives i Afstemningslisten.                          

  Afstemning

  Om-, rettelses- og interne posteringer skal hver for sig balancere indenfor hver afstemningsperiode. 

  Dataoverførsel

  Posteringer, overført via Dataoverførsel, er altid omposteringer. 

  I/S-mellemregning

  Automatisk mellemregning, overført fra I/S, er altid omposteringer.

  Revisionssporet

  Indtil du har Låst kasseposteringerne, har du mulighed for at ""rette oven i"" allerede indtastede posteringer, eller du kan bruge rettelsesposteringer. At ""rette oven i"" kræver disciplin, da du altid skal huske også at rette i kassebogen. For at slippe for det, kan du i stedet vælge at bruge rettelsesposteringer til alle rettelser. Det giver flere posteringer, men revisionssporet vil altid være i orden. 

  Efter Lås

  Kasseposteringer, omposteringer og interne posteringer låses samtidig. Rettelsesposteringer kan låses særskilt i Lås-dialogen. Dette giver mulighed for at korrigere eventuelle fejlposteringer, der er lavet i kassebogen af øvrige brugere. 

  Kredsvalg

  Det vil være en god idé, hvis I for kredsen beslutter, hvordan I vil lave rettelser, og hvornår I vil bruge henholdsvis omposteringer eller rettelsesposteringer.

  Er denne vejledning nyttig?