SEGES Vejledninger

Søg i alle kategorier eller vælg en enkelt kategori i listen

  Beklager, vi fandt ikke finde nogen relevante vejledninger til dig.

  Kontakt os via formularen med dine spørgsmål, så vender vil tilbage til dig med en løsning.


  Ø90 – Kasseregistrering – om- og rettelsesposteringer

  I Kasseregistrering er der mulighed for at bruge 3 typer af posteringer. Om- og rettelsesposteringer og Interne omposteringer. Omposteringer (O) rettelsesposteringer (R) eller interne posteringer (O) behandles på samme måde i kasseregistrering.

  I Kasseregistrering er der mulighed for at bruge 3 typer af posteringer. Om- og rettelsesposteringer samt Interne omposteringer. Omposteringer (O) rettelsesposteringer (R) eller interne posteringer (O) behandles på samme måde i kasseregistrering. 

  Betalingsart

  Når du indtaster om- eller rettelsesposteringer, skal betalingsarten udfyldes med "O" for omposteringer eller "R" for rettelsesposteringer, og ”I” for interne posteringer. Om og Rettelsesposteringer bliver ikke udskrevet på Kasselisten, men kan udskrives i Afstemningslisten.                          

  Afstemning

  Om-, rettelses- og interne posteringer skal hver for sig balancere indenfor hver afstemningsperiode. 

  Dataoverførsel

  Posteringer overført via Dataoverførsel er altid omposteringer. 

  I/S mellemregning

  Automatisk mellemregning overført fra I/S er altid omposteringer.

  Revisionssporet

  Indtil du har Låst kasseposteringerne, har du mulighed for at ""rette oven i"" allerede indtastede posteringer, eller du kan bruge rettelsesposteringer. At ""rette oven i "" kræver disciplin, da du altid skal huske også at rette i kassebogen. For at slippe for det, kan du vælge i stedet at bruge rettelsesposteringer til alle rettelser. Det giver flere posteringer, men revisionssporet vil altid være i orden. 

  Efter Lås

  Kasseposteringer, omposteringer og interne posteringer låses samtidig. Rettelsesposteringer kan låses særskilt i lås dialogen. Dette giver mulighed for at korrigere eventuelle fejlposteringer, der er lavet i kassebogen af øvrige brugere. 

  Kredsvalg

  Det vil være en god idé, hvis I for kredsen beslutter, hvordan I vil lave rettelser, og hvornår I vil bruge henholdsvis omposteringer eller rettelsesposteringer.

  Er denne vejledning nyttig?