Ø90 – Kontoplan - Aflusningskoder

Til brug for aflusning i kasseregistreringen

Til brug for aflusning i kasseregistreringen, indeholder kontoplanen aflusningskoder, som er med til at sikre, at det er korrekte posteringer du laver i Ø90.

Aflusningsfelter kan ikke ændres på ejendomsniveau.

Aflusningskoder findes til følgende posteringsfelter i kasseregistrering:

Posteringstekst
    Kvantum 1
    Kvantum 2
    Beløbsfelt (fortegn)
    Produktionsgrenkode

Følgende værdier anvendes
    "J" for felt skal udfyldes
    "N" for felt skal ikke udfyldes
    "-" bindestreg) "-" (minus) ingen aflusning, indholdet er uden betydning

For beløbsfeltet anvendes følgende
    "P" for at beløb skal være plus
    "M" for at beløb skal være minus (negativt)
    "-" bindestreg) "-" (minus) ingen aflusning, indholdet er uden betydning

Eksempel aflusningskode, og på advarsel i kasseregistrering:

På kontoplanen er der krav om, at der skal være kvantum (Ja til Kvantum 1).
    Her mangler kvantum på indkøbt foder i kasseregistrering. Posteringen bliver rød, og forklaring vises i meddelelsesfeltet.