SEGES Vejledninger

Søg i alle kategorier eller vælg en enkelt kategori i listen

  Beklager, vi fandt ikke finde nogen relevante vejledninger til dig.

  Kontakt os via formularen med dine spørgsmål, så vender vil tilbage til dig med en løsning.


  Ø90 – Moms - Fremskyndet tilbagebetaling af energiafgifter

  Man skal selv initiere beregning af energiafgifter, og i visse situationer er det nødvendigt at lave rettelser til beregningen.

  Beregningen

  Når der skal beregnes tilsvar for fremskyndet tilbagebetaling af energiafgifter, skal dette vælges manuelt. Dette gøres ved at vælge Funktioner>Energiafgifter. Derefter angives hvilken periode man ønsker at foretage angivelsen for. Perioden behøver ikke falde sammen med en momsperiode, men den skal starte på samme tidspunkt som for momsperioden og slutte på ultimo dagen for en måned.

  Er tilsvaret minder en 5.000 kr., bliver man mindet om, at der ikke kan opnås tilbagebetaling før beløbet er over 5.000 kr.

  Overførsel til SKAT er ikke mulig - brug Tast-selv

  Angivelsen skal låses. Der er ikke mulighed for at overføre fremskyndet tilbagebetaling af energiafgifter elektronisk til SKAT. 

  Fremskyndet tilbagebetaling af energi - kontrol nr. 580090

  På ejendomme med fremskyndet tilbagebetaling, bliver der kun opdateret energiafgiftstilsvar, hvis tilsvaret er over grænsen på 5.000 kr.
  Der er p.t (juli 2016) en fejl, der betyder at Ø90 konterer energiafgifterne som om de er angivet til skat. Det betyder at hver afgift er konteret som efterpostering ”denne periode” for eksempel: 8438 25 Elafgift denne periode energi og at summen af dem står på konto 8439 40 i ultimo. De burde have stået på for eksempel:

  • 8438 26 Elafgift overført t/næste år energi

  Der er lavet kontrol nr. 580.090, der kommer i år, som forklaring på den forkerte kontering:
  ”Særskilt energi er under grænsen i denne periode. Ø90 kan have konteret forkert. Du vil få kontroludfald næste år, som fortæller hvordan du skal rette primo.”

  Kontrollen gennemføres pr. sted, så du skal selv kontrollere om summen af steder på et SE-nummer også er under grænsen. Lav et notat til næste år, så du ved om kontrollerne næste år skal medføre rettelse eller blot kan accepteres.

  Næste år vil der være kontroludfald, der siger at primo skal rettes og viser afgiftens størrelse. Der er en kontrol pr. afgift, for eksempel:
  ”Flyt elafgift primo fra 8439 40 til 8438 25 HVIS saldoen primo pr. SE-nummer er mindre end 5.000. Se Vejledning (F1) til momsbillede.”
  Kontrollen gennemføres pr. sted, så du skal kun rette, hvis summen af steder også er under grænsen og ikke angivet til skat.

  Er denne vejledning nyttig?