Ø90 Nyhedsbrev 2019-132 - Ensretning af programdistribution for Ø90-klienten.

Vi har gjort os en række overvejelser om hvorvidt vi kan strømline programdistributionen til alle brugere

ENSRETNING AF PROGRAMDISTRIBUTIONEN FOR Ø90-KLIENTEN

Vi har gjort os en række overvejelser om, hvorvidt vi kan strømline programdistributionen til alle brugere.
    Det nuværende setup med distribution til rådgivningsvirksomhederne har sin oprindelse i omlægningen til Windows-platformen for godt og vel 15 år siden, hvor der blev planlagt perioder, hvor den enkelte virksomhed kunne downloade opdateringsfilerne og derefter distribuere dem til de enkelte lokale maskiner.

Denne tilgang, mener vi, er forældet, da båndbredde ikke er noget problem i dag. Vi vil derfor sætte et arbejde i gang omkring, hvordan programdistributionen bliver ensrettet på alle maskiner. Det første tiltag er en opfordring til de IT-ansvarlige om at distribuere en ny O90.ini-fil ud til de lokale maskiner, som peger direkte på IBM’s server. Dermed bliver vi uafhængige af den natlige procedure hos mange DLBR-virksomheder.

Denne O90.ini-fil findes via dette link https://files.seges.dk/o90/o90_ini.zip

Hvis O90.ini-filen lægges i programbiblioteket sammen med o90.exe, så går den lokale maskine udenom jeres lokale server ved næste programdistribution.

Ekstern hosting af Ø90-klienten
    Vi ved, at der er flere DBLR-virksomheder, som benytter eksterne hostingfirmaer. Der er eksempler på brug af blandt andet Citrix og terminalservere til at køre Ø90-klienten. Hvis I benytter jer af eksterne hostingfirmaer, så hører vi meget gerne fra jer, så vi kan få det fulde billede af programdistributionen i forbindelse med en Ø90 igangsætning.

Support på programdistributionen
    Henvendelse vedr. programdistributionen kan ske til kundecenter@seges.dk.