Ø90 – Økonomistyring - Bemærkninger

Bemærkninger på kredsniveau i budget, budgetopfølgning og økonomiopfølgningen

Redigering af kredsniveauet for bemærkninger i Budget, Budgetopfølgning og Økonomiopfølgning laves som på årsrapporten, dog med nogle forskelle som beskrives her.

Bestillingsnumrene der gælder denne beskrivelse:

• 700 Budget
    • 710 Budgetopfølgning
    • 730 Økonomiopfølgning

Figur: Budgetforudsætninger er kopieret fra landsniveau til flere efterfølgende perioder. Landsbemærkningen skal herefter passiveres (P).

Her er anvendt flere perioder. Ofte er det tilstrækkeligt at anvende én periode – eksempelvis fra 01.01.96 og til ”blank” (= gælder fremover).

Anbefalet arbejdsgang - Økonomiopfølgningen

·   Placer fokus på den bemærkning, der ønskes rettet.

·   Vælg ”Kopi” (CTRL+C).

·   Vælg det rigtige afsnit i venstre side af dialogen – typisk samme afsnit som du har kopieret fra

·   Tast r evt. navn. (Anvendes ikke i udskrifter i øjeblikket – bruges kun på skærmbilledet)

·   Vælg ”Åben bemærkning” (CTRL+O).

·   Evt. skriv/ret teksten.

·   Tryk på ”OK”.

·   Passiver landsniveau som gælder fra 01-01-95 og til ”blank” (fremover - se figur herover)

Bemærk

·   Du skal ikke bruge felterne: Note, Prod, placering og Rækkefølge

·   For den enkelte periode må der kun være én bemærkning, der gælder – ellers vil der ikke kopieres bemærkning til ejendomsniveau.

Ejendomsniveau

Når bemærkninger i Budget, Budgetopfølgning og Økonomiopfølgning åbnes for skrivning eller udskrift første gang, da kopieres fra landsniveau - eller kredsniveau hvis det findes. Herefter redigeres i udskriftsdialogen.

Hvis budgettets bemærkning er oprettet på ejendomsniveau før kreds-bemærkningen, skal du selv hente denne til ejendomsniveau:

Figur: Hent Kredsbemærkninger til en eksisterende budget ved at slette ejendomsbemærkningen. Sæt markøren på bemærkningen i udskriftsdialogen og vælg Rediger – Slet udvalgt ejendomsbemærkning / hent landsbemærkning. Da hentes kredsbemærkningen – og hvis den ikke findes da landsbemærkningen.