Ø90 – Opgørelse – Skift fra kontoplan 1 til 5

Hvis en kundes hovedvirksomhed er blevet sekundær - og modsat - kan det være en fordel at skifte kontoplan

Flyt posteringer

Tag stilling til hvilke konti, der skal bruges og foretag kontoflyt. Dette gælder også evt. anden virksomhed (fx landbrug i 8200-gruppen. Statuskonti på besætning findes ikke på plan 5, og derfor kan kontoflyt ikke laves efter ændring af kontoplan).

Flyt posteringer kan bruges til at skifte til kontoplan 5 via Administration – Flyt posteringer.

Hvis der er landbrugsrelaterede aktiviteter, skal disse placeres under andre erhverv (8200).

Stamdata

• Kontoplannummer ændres fra 1 til 5 på Ejendom - Stamdata - Ejendomsoplysninger
    • Ændre overførselsplan på Ejendom – stamdata - ejendomsoplysninger
    • Der kan sættes et holdnr. i Kode for forsendelsesadresse på Ejendom - Stamdata - Kontor/aftaler, alt efter hvordan logo styres på det enkelte kontor
    • Der ændres til Ja ud for Der udarbejdes forretningsregnskab på Ejendom - Stamdata - Opgavestyring

Branchekoder

Branchekoden skal sættes ind på Funktioner - Stamdata mv. – Beregning og udskrifter – Beregninger.

Branchekoden kan findes ved at slå op i det Centrale Virksomheds Register på internettet www.cvr.dk.

Dataoverførsel

Ret individuel kontering til dataoverførsel.

Tekst/sumlinjer

Tilret evt. tekst/sumlinjer, både skat og driftsmæssigt på Færdiggørelse af udskrifter - Bestilling af udskrift – Tekst/sumlinier.