Ø90 – Produktionsgrensopgørelse - Intern omsætning forslag

Der er flere forskellige muligheder for at lave intern omsætning

Der er flere forskellige muligheder for at lave intern omsætning. Der kan vælge imellem følgende:

• Brug funktionen Intern omsætning, forslag [Ctrl+R]
    • Brug funktionen Indtast posteringer [Ctrl+I].

Begge funktionerne "Intern omsætning, forslag" og "Indtast posteringer" viser de eksisterende posteringer på kontoen. I dialogen Indtast postering kan I udvide visningen til alle billedets konti eller til alle konti for den aktuelle opgave.

Intern omsætningsforslag

God at bruge, hvis I ønsker, at Ø90 skal vise forslag til kontering af intern omsætning ud fra sidste års interne opgørelsesposteringer, eller hvis man har brug for at se, hvornår man har nået en bestemt saldo.

Den kan også bruges til at fjerne kvantum/beløb til en anden konto eller fordele saldoen ud på flere produktionsgrene. Der kan kun indtastes interne opgørelsesposteringer i denne dialog.

Ø90 beregner forslaget til kvantum/beløb på to forskellige måder

• Hvis I har tastet i kolonnen bevægelser eller saldo: Forslag til intern omsætningspostering af det indtastede kvantum/beløb. Det vil sige, at I skal indtaste netop det kvantum/beløb, som I ønsker at postere som intern omsætning.
    • Hvis I har placeret cursoren i en af kolonnerne (bevægelse, saldo, ultimo) uden at indtaste noget. Forslag til intern omsætningspostering er det kvantum/beløb * (-1) (modsat fortegn), I har ønsket at postere som intern omsætning.

Arbejdsgang ved indtastning af kvantum/beløb

1. Indtast det ønskede kvantum/beløb oveni det beregnede i opgørelsesbilledet.
    2. Tryk [Ctrl+R]. Ø90 svarer nu med en dialog der viser:
      - Det kvantum/beløb, du har ønsket at postere som intern omsætning (feltet Ønsket postering).
      - Hvor stort kvantum/beløb der i øjeblikket mangler at blive posteret som intern omsætning, for at opnå det ønskede   (feltet Difference).
      - Hvilke konti der plejer at blive anvendt som modkonto.
      - Hvilke interne opgørelsesposteringer, der allerede findes i år.
    3. Indtast de rigtige beløb ud for kontonumrene (feltet Difference reduceres).
    4. Hvis der er brug for et andet kontonummer, kan du tilføje nederst eller anvende ”Ny”.
    5. Luk dialogen
      - I opgørelsesbilledet viser Ø90 resultatet af de nye interne opgørelsesposteringer på hver af de linier, de indgår i.

Arbejdsgang ved ingen indtastning (kvantum/beløb)

Hvis I ikke indtaster noget, og kalder funktionen "Posteringsforslag", vil Ø90 "gætte" på, at I ønsker at fjerne kvantum/beløb eller fordele saldoen ud på flere produktionsgrene

1. Placere cursoren på det ønskede kvantum/beløb i opgørelsesbilledet, der ønskes fordelt/overført.
    2. Tryk [Ctrl+R] Ø90 svarer nu med en dialog der viser:
      - Det kvantum/beløb * (-1) (modsat fortegn), I har ønsket at postere (som findes i forvejen) som intern omsætning (feltet Ønsket postering).
      - Hvor stort kvantum/beløb der i øjeblikket mangler at blive posteret som intern omsætning, for at opnå det ønskede (feltet Difference).
      - Hvilke konti, der plejer at blive anvendt som modkonto.
      - Hvilke interne opgørelsesposteringer, der allerede findes i år.
    3. Indtast de rigtige beløb ud for kontonumrene (feltet Difference reduceres).
    4. Hvis der er brug for et andet kontonummer, kan du tilføje nederst eller anvende ”Ny”.
    5. Luk dialogen
      - I opgørelsesbilledet viser Ø90 resultatet af de nye interne opgørelsesposteringer på hver af de linjer, de indgår i.