Ø90 – Selskaber - Akkord

Når der modtages en akkord, skal man bruge konto 7790 Gæld eftergivet ved akkord som modkonto, når gældsposterne nedsættes.

Når der modtages en akkord, skal man bruge konto 7790 Gæld eftergivet ved akkord som modkonto, når gældsposterne nedsættes.

Kontoen indgår i Andre driftsindtægter i årsrapport og på kapitalkonto i skatteregnskab.

Udligning af underskud

For at få vist den skattepligtige indkomst, der bliver beregnet skat af, skal du kontere den del af årets underskud, der bliver udlignet ved akkord på konto 2275 62.

For at få nedsat gamle underskud, der bliver udlignet, skal du bruge konto 2275 61 som modkonto

Eksempel: Der er modtaget en akkord på 120.000 kr. Gamle underskud er 10.000 kr. og årets underskud er 56.800 kr.

Det gamle underskud fra 2014 udlignes

Årets underskud udlignes

Den sidste del af akkorden, der ikke har udlignet underskud, indgår i skatteafstemningen.