Ø90 - Selskaber - korrektion til primo egenkapital

Har du konstateret fundamentale fejle til egenkapital primo, kan du få vist linjen 'Korrektion primo' i egenkapitalnoten

Teksten på linjen er variabel, så du har mulighed for at rette den i Tekster og sumlinjer.

For at lave en korrektion til primo, skal du lave en rettelse i dialogen ”Ret primo” hvor du bruger en af nedenstående konti.

Korrektion primo:

Virksomhedskapital

2270 75

Overkurs ved emission

2270 97

Reserve for opskrivning

2273 97

Reserve for indre værdis metode

2273 37

Øvrige reserver

2274 97

Akkumuleret resultat

2276 97

Foreslået udbytte

2275 93

Når du har lavet din rettelse til primo, vil Ø90 beregne en ultimo værdi der svare til primo værdien. Men for, at egenkapitalnoten skal blive korrekt i de efterfølgende år, skal du lave en efterpostering, mellem den konto du har anvendt til korrektion primo og den konto/ det interval, hvor den høre hjemme.

Eksempel - korrektion til egenkapital, selskaber primo:

Der er konstateret en fejl på Reserve for opskrivning på kr. 50.000

DP

Korrektion primo

50.000

Konto

2273 97

DP

Korrektion primo

50.000

Konto

9733 02

DE

Efterpostering af korrektion

50.000

Konto

2273 97

Modkonto

2272 40

Når der rettes i anvendt regnskabspraksis eller i regnskabsmæssige skøn, skal der gives oplysninger om ændringer, og hvilken indvirkning det har på regnskabet. Dette kan gøres i Ledelsesberetningen og i anvendt regnskabspraksis.