Ø90 – Skat – Små skatteregnskaber - Ejendom med VE-anlæg

Kontoplanen indeholder de konti, som foreslås anvendt i vejledningen Ve-anlæg

Kontoplanen indeholder de konti, som foreslås anvendt i vejledningen VE-anlæg når:

• skattelovgivningens almindelige regler anvendes
    • moms ikke afløftes
    • anlægget placeres på eksisterende inventarsaldo

Hvis du bruger den foreslåede kontoplan, bliver anlægget betragtet som en del af primær virksomhed.

Hvis der samtidig er tale om en mindre erhvervsvirksomhed, skal du overveje at placere anlægget som anden virksomhed i stedet for.

Det gør det let at se og selvangive underskuddet særskilt – en fordel i relation til hobbyvirksomhed / ikke hobbyvirksomhed.

Kombination med en anden standardejendom – som anden virksomhed

Det letteste er at tage udgangspunkt i den lille landbrugs- eller forretningsejendom og tilføje konti til VE-anlæg som anden virksomhed:

På standardejendommen skal du tilføje:
    8185 05 Investering VE-anlæg uden moms
    8202 10 Produceret el (moms=9)
    8203 10 Udgifter VE-anlæg (moms=9)
    5001 91 Resultat VE-anlæg

Som afskrivningskonto for VE-anlægget skal du bruge:
    9400 90 Inventar anden virksomhed
    9400 92 Særskilt inventarsaldo anden virksomhed

Se flere detaljer i vejledningen om VE-anlæg – husstandsanlæg.

VE_Anlaeg_kontorets_eksemplar.PDF.pdf

VE_Anlaeg_kundens_eksemplar.PDF.pdf