Ø90 – Skat – Små skatteregnskaber - Kredsniveau

Hvis man ønsker en kreds-standard, kan man anmode om en kopi fra SEGES af alle standardejendommene, og så tilpasse dem til kredsniveau og så vil det være fra kreds, man fremover kopierer til nye ejendomme.

Hvis man ønsker en kredsstandard, kan man anmode om en kopi fra SEGES af alle standardejendommene og derefter tilpasse dem kredsniveau, og så vil det være fra kreds, man fremover kopierer til nye ejendomme.

I kan starte på grundlag af de standardejendomme, der findes på landsniveau, og tilpasse i det omfang, det er nødvendigt.

På eksempelejendommen kan man fx:

1. Have en ejendomskontoplan, som kan bruges til summarisk kontering, og som ligger så tæt som muligt på jeres sædvanlige konteringspraksis

2. Udfylde opgavevalg for skatteopgørelse, så man undgår unødige kontroller, og så diverse andre valg svarer til de mest brugte på jeres kreds – for eksempel kommunenummer

3. Have en udgave, som kun indeholder det absolut nødvendige. Det kan rettes på standardejendommen, men hvis I har plads til udgaven på kredsniveau, vil det være langt mere fremtidssikret, fordi det er let at lave en fælles rettelse for alle de små

4. Have valgt de (kreds)bemærkninger, der skal bruges i erklæringerne

5. Vejlede om forskelle i forhold til sædvanlig arbejdsgang

Udgaver på landsniveau

På landsniveau er der lavet et forsøg på at tilpasse udgaverne på følgende måde:

Udgave

Navn

Beskrivelse

A

Alt ekskl. selvangv.

B

Skat med årsrapp. B

Næsten alle noter passive og summeret Sammendrag

C

Skat med årsrapp. C

D

Summ. sammendrag - D

Summeret sammendrag med aktive noter

E

Summ. sammendrag - E

F

Alt sammendrag - F

Næsten alle noter passive

G

Redigér tekster DLF

Som F med færre aktive afsnit

H

Alt sammendrag - H

Næsten alle noter passive

I

Skattevæsenet stor

Som D uden skatteberegn.

J

Skattev. mindstekrav

Som B uden skatteberegn.